Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janoušek po lyžovačce v Alpách chce další přerušení trestu! Odseděl si sotva rok a čtvrt

Aktualizováno -
6. dubna 2021
11:38
Autor: ČTK - 
1. dubna 2021
17:02

Odsouzený lobbista Roman Janoušek (52) požádal Krajský soud v Brně o další přerušení výkonu trestu ze zdravotních důvodů. Janoušek si má odpykávat 4,5 roku za to, že v Praze opilý srazil vozem ženu a od nehody ujel, výkon trestu mu byl přerušen opakovaně. Ve vězení dosud strávil zhruba rok a čtvrt.

Krajský soud v Brně obdržel návrh lobbisty Romana Janouška na další přerušení výkonu trestu. Janoušek má výkon trestu dosud přerušený do konce dubna. 

„Spisový materiál byl koncem minulého týdne obratem předložen Generálnímu ředitelství vězeňské služby ČR, Ústřední lékařské komisi, se žádostí o posouzení aktuálního zdravotního stavu odsouzeného a stanovisko k zajištění odpovídající lékařské péče v podmínkách výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedla mluvčí Klára Belkovová.

Opilý lobbista v roce 2012 v Praze úmyslně srazil autem ženu, kterou tak vážně zranil. Byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky.

Na smrt nemocný lyžuje

Trest nastoupil v listopadu 2014 a ve vězení byl do března 2016. Trest mu byl opakovaně přerušen ze zdravotních důvodů, naposledy loni na jaře o rok.

Podle lékařských posudků Janoušek trpí nevyléčitelnou nemocí a při chůzi se musí opírat o francouzskou hůl. Po operaci mozku má podle lékařů v hlavě implantát, který by se pohybem mohl uvolnit, a Janouška tak zabít.

Seznam Zprávy ale získaly fotografie z přelomu let 2019 a 2020, kdy se Janoušek bez hole pohybuje na zasněžených svazích rakouských Alp...

hafblaf ( 1. dubna 2021 21:18 )

Někam strčit rtuťový teploměr a nakopnout, to podle pana Janouška uzdravuje.

kakamilek ( 1. dubna 2021 19:58 )

To by v naši politice a justici nesměli být lidi, kteří vědí vše, každý na každého a chorobně hromadí milióny co jim 4leté volební čas umožní... A potom, i Grázl byl Čech a bratr Žižka lapka.

donypan ( 1. dubna 2021 19:04 )

Na to by se měl Rychetský s tou svou prodejnou bandou zaměřit a ne dělat bordel ve volebním zákoně.

ivanak ( 1. dubna 2021 18:39 )

Tady v tom státě už se nedivím ničemu..

ivalen ( 1. dubna 2021 18:34 )

Pokud mu to projde, tak by měli zbavit soudce taláru a ať si to odsedí za Janouška.
Takového suveréna jsem už dlouho neviděl

Zobrazit celou diskusi