Královna šansonu Hana Hegerová strávila dětství a dospívání s rodiči na Slovensku. „Vyrůstala jsem v nepříliš šťastném manželství a ráda chodila ke kamarádkám do rodin, kde byla hezká atmosféra, a já vždy říkala, že se tam chodím přihřát tou láskou a nasát tu atmosféru,“ prozradila zpěvačka v dokumentu České televize.

VIDEO: Edith Piaf z Prahy – naše nejslavnější šansoniérka Hana Hegerová  

Osudová věta

Na studiích se zamilovala do bývalého ředitele Slovenského národního divadla Dalibora Hegera (†80), ale ani s ním štěstí nenašla, následoval rozvod a přestěhovala se za kariérou do Prahy. A zde byl její osud! „Potkala jsem Janka Roháče a on mi řekl větu: Tady zůstaneš! Tak jsem v Praze zůstala,“ popsala Hana s úsměvem, jak vznikla velká láska. Bohužel režisér měl velkou slabost i pro jiné ženy a to zpěvačka nedokázala rozdýchat. Rozešla se s ním a od té doby neměla žádný dlouhodobý vztah.

Erotické sny

A byť ještě ve zralém věku vyprávěla, jak mívá erotické sny provoněné mužskou kůží („Jsou to vztahové sny, tak bych to nazvala. A jsou velice živé! Probudím se a nevím, co je pravda....“ řekla Instinktu v r. 2000), svou lásku nakonec dávala jen svým vnukům, se kterými trávila hodně času. Brávala je na výlety, lezla s nimi po horách nebo jen tak na procházky. „Jsem velmi šťastná, když vidím své dva vnuky, jak rostou, zlobí, nevím, co jiného bych měla chtít, nic nepotřebuji, vše mám a jen chci, aby jim bylo dobře,“ dodala šansoniérka.

Postarali se o ni

Starší vnuk, filmový producent Matouš Heger (40), byl babičce velkou oporou a do poslední chvíle se o ni staral. Její smrt 23. března ho velmi zasáhla. Mladší Marek (33) žije na Slovensku.

Úmrtí syna

Z jediného manželství s ředitelem divadla měla Hana syna Matúše (†60). Ten měl ale velké problémy s alkoholem, který mu vážně poškodil játra a slinivku. V roce 2015 pak zemřel. „Rakovina to úplně nebyla, ale měl smrtelnou nemoc,“ potvrdila tehdy zpěvačka.

VIDEO: Blesk Podcast: Úspěch Hegerové byl tvrdě vydřený. Texty vypadaly jako omalovánky

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Úspěch Hegerové byl tvrdě vydřený. Texty vypadaly jako omalovánky Blesk

Fotogalerie
44 fotografií