Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kaufland pod českou značkou prodává i hovězí z Německa a Rakouska. Polské ne

Autor: ČTK, for - 
3. dubna 2019
13:15

Obchodní řetězec Kaufland začal označovat výrobky ze svého masozávodu novým logem – Naše maso z Modletic. Firma to ve středu uvedla v tiskové zprávě. Vepřové půlky řetězec bere pouze z ČR, hovězí i z Německa a Rakouska. Polské hovězí společnost neodebírá, dodali zástupci firmy.

„Hovězí bereme z 24 procent z ČR. Dalších 50 procent je z Německa a 26 procent z Rakouska. Z Polska nemáme vůbec nic, ani ve vepřovém, ani v hovězím,“ uvedla společnost.

Závod v Modleticích u Prahy podle společnosti zpracuje denně více než sto tun vepřového a hovězího masa. „Jako jediný obchodní řetězec u nás vyrábíme také vlastní mleté maso, sekanou nebo klobásy,“ dodal vedoucí výroby závodu Vladimír Janda.

Denně tak z firmy odjíždí do obchodů zhruba 20 tisíc přepravek. Závod dodává do Kauflandu maso již 16 let.

V Česku letos platila od konce února do konce března mimořádná opatření kvůli nálezu salmonely ve zhruba 700kilogramové zásilce hovězího z Polska a předchozímu pomalému informování o dovozu masa z jatek, která v polském Mazovském vojvodství porážela nemocné krávy.

jete ( 3. dubna 2019 14:18 )

….. a tak je to se vším...dáme tomu českou značku a hotovo.V každém státě jsou koumáci co kupují od poláků a zboží pěkně přebalí...

krat5 ( 3. dubna 2019 13:57 )

Kauflandu nevěřím, ani dobrý den

filip.rozec ( 3. dubna 2019 13:49 )

Berou to z Německa a Rakouska, který to přivezli z Polska a jsou z obliga

Zobrazit celou diskusi