Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Blbe, kr*téne, kluku ušatá!“ Soukup nadával lidem z ČT a vysmál se právní odvetě

Aktualizováno -
14. prosince 2018
11:15
Autor: Jan Kálal - 
14. prosince 2018
08:55

„Blbe, kr*téne, kluku ušatá!“ Soukup nadával lidem z ČT, televizi došla trpělivost.
Generální ředitel a univerzální moderátor TV Barrandov Jaromír Soukup se postaral o nový spor s Českou televizí. Tentokrát je v jeho jádru návštěva maďarského premiéra Viktora Orbána v Česku. Zatímco Orbán přišel do TV Barrandov jako host, ČT o rozhovor žádala marně a Soukup na ni v jednom ze svých pořadů navíc zaútočil, že si pro komentář k návštěvě maďarského premiéra vybrala špatného člověka. Vulgárně přitom napadl moderátora a dramaturga ČT Luboše Rosího, veřejnoprávní televize se proto rozhodla kontrovat trestním oznámením.

Za rozhovor s Orbánem už stihl Soukupa pochválit ve vlastním pořadu i prezident Miloš Zeman. A šéf TV Barrandov si to náležitě užívá. V neděli ve svém satirickém pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa věnoval několik minut tomu, jak se k návštěvě státníka, který je trnem v oku Evropské komisi, postavila ČT. Vytkl jí přitom, že si jako respondentku vybrala aktivistku Kateřinu Turečkovou – prý proto, aby divákům řekla takovou kritiku na Orbánovu hlavu, kterou chtěli na Kavčích horách slyšet.

„Orbán je diktátor, tyran. Volby v Maďarsku byly zmanipulovány. Všude je strach a nejistota. Normální počátek další nacistický říše. Nekecám, tohleto všechno tahleta přírodní divnožena Turečková, sluníčkářská aktivistka, v České televizi říkala,“ hromoval Soukup. Zmínil také, že Turečkové je 25 let, v Maďarsku žila rok a neumí tamní řeč. „Takže oni podle mě nejdřív zjišťovali, kdo řekne přesně to, co potřebujou, našli si paní Turečkovou, ročník 1993, a ta jim to řekla,“ dedukoval.

Soukup napadá placení koncesionářského poplatku

Generální ředitel TV Barrandov dál zmínil, že za takovou práci nechce své konkurenci platit koncesionářský poplatek. Jinak stabilní zdroj příjmů ČT, zhruba sedm miliard ročně, kvůli kterému se Soukup do veřejnoprávní televize pouštěl už opakovaně. A po slovech jako „mediální prasečina“ nebo „žumpa“ se pustil do pořadu Newsroom, který na ČT 24 pravidelně řeší mediální problémy spojené se Soukupovým podnikáním.

Barrandovského šéfa zajímalo, jestli se podle něj problematickým výběrem hosta bude zabývat právě pořad Newsroom. „Luboši Rosí, ty blbe, ty kluku jeden ušatej, tohle je pro tebe sólokapr jako kráva, kr*téne, sólokráva,“ peskoval Soukup dramaturga a moderátora. Kavčí hory v reakci na to uvedly, že podávají trestní oznámení.

„Připadá mi to legrační, ale budeme rádi dokazovat. Jsem rád, že na nás trestní oznámení podali,“ řekl Soukup pro iDNES.cz. Za obsahem pořadu si prý dál stojí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

MArnold ( 15. prosince 2018 21:17 )

Proslýchá se, že Jaromír Soukup chystá film. Bude mít - jak jinak - hlavní roli v pokračování filmu Ještě větší blbec, než jsme doufali. Jen se zatím nemůže shodnout se scenáristou, zda to má být komedie, nebo tragédie. Samozřejmě - jak jinak - je připraven hrát, ať to bude cokoli.

petrw ( 15. prosince 2018 08:59 )

je divny si mu harasi na majaku at zkrachuje dement

aIIahakbar ( 15. prosince 2018 08:23 )

To je borec.

dragomira ( 15. prosince 2018 00:06 )

Anebo smrad.... No to jde jedno, Soukup je jednička a ať pokračuje. Pravda se musí říkat!

dragomira ( 15. prosince 2018 00:03 )

Ale prdlajz! Je to pot.

Zobrazit celou diskusi