Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejstatečnější miminko Česka Dominik (2): Týden v narkóze a ozařování

Autor: Tomáš Koníček - 
13. října 2016
21:03

Maličký chlapec z Ostravy Dominik (2), který od 6 týdnů života bojuje se zákeřnou leukemií, má před sebou děsivý týden! Po celý ten čas ho budou doktoři ozařovat. V narkóze. A pak ho čeká transplantace kostní dřeně...

Osud chlapečka, kterého Blesk sleduje od samého začátku jeho nemoci, mají v rukou už jen lékaři. I podruhé se totiž našel dárce kostní dřeně. Jenže má to svá úskalí. Aby vůbec mohl jít klučík na transplantaci, musí nejprve na ozařování.

Jak Blesku řekla jeho maminka Nikol (23), Dominik má za sebou chemoterapie. „Jsme v motolské nemocnici: Byla jsem s ním tady na procházce. Na 19. října máme naplánovanou druhou transplantaci a týden před tím celotělové ozařování v narkóze. Držte nám palečky,“ vzkázala z nemocnice Motol Nikol. Ve středu jejího syna ozařovali podruhé. „Zatím vše zvládá s úsměvem,“ řekla maminka.

Její syn onemocněl v 6. měsíci života lymfoblastickou leukemií (v ČR nemoc postihne ročně asi tři kojence). U Dominika se nemoc zjistila, když se mu po těle objevily modřiny. Pak začal boj. Jednou transplantací kostní dřeně prošel chlapec už loni, bohužel nemoc se letos v červnu vrátila.

pjotri ( 14. října 2016 01:02 )

Je to sice smutny, ale jsem alergickej na slinty typu "statecne mimino"... Co mu asi tak zbyva? Budou to delat v narkoze, na coz moc statecnosti netreba. Mimochodem, raka ma podstatne vic lidi, nez jedno mimino. A tvrdim, ze nekteri to snaseji - bolesti skutecne statecne. To mimino o nicem nerozhoduje, rozhoduji za nej jini a delaji mu osetreni v narkoze. Kecy o statecnosti jsou skutecne ulet.

lesnismes ( 13. října 2016 23:19 )

"Blesk je spina a ti co to ctou jeste vetsi povl.Lidska nestesti pro uslintane perverty . Styd se ,blesku!!!

janamorava ( 13. října 2016 22:34 )

Hodně štěstí Dominikovi i rodičům, Ať všechno dobře dopadne. Dominiku, bojuj, ať jsi zdravý kluk! Držím palce!

lokii ( 13. října 2016 22:28 )

Hodne stesti - takovy broucek malicky - dospely by mel co delat, aby timhle vsim prosel. Vsechno nejlepsi, Dominiku. Hodne a hodne sil Tobe I rodicum.

Zobrazit celou diskusi