Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Učitelka ve školce konvertovala k islámu: Na internetu to vře

Učitelka ve školce konvertovala k islámu, rodičům to nevadí, zato na internetu jsou lidé pobouření
Učitelka ve školce konvertovala k islámu, rodičům to nevadí, zato na internetu jsou lidé pobouření  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská, Facebook)
Autor: Vlaďka Hradská - 
21. března 2013
13:00

Učitelka v mateřské škole Iva Š. v jihočeském Lišově konvertovala k islámu. Dochází do práce zahalená šátkem a nesundá ho ani ve třídě. Děti si myslí, že »paní učitelku bolí hlava«. Rodiče jsou tolerantní. Přesto islamistka v mateřské škole vyvolala poprask.

Na Facebooku se šíří negativní prohlášení. Lidem, kteří mají z islámu strach, se nelíbí, že si odmítá šátek sundat a chová se jako pravověrná následovnice koránu. Na protiislámských stránkách nechávají vzkazy o nebezpečí vymývání mozků malých dětí.

Bývalý ředitel školy už dostal mobilem výhrůžné vzkazy o padání hlav. Učitelka, která v MŠ učí už několik let, svůj přestup na islámskou víru oznámila zaměstnavateli začátkem letošního roku.

„Kolegyně k její práci nemají jedinou připomínku. Neozval se ani jediný rodič. Pokud nebude ovlivňovat děti, pak je to znak tolerance, kterému jsme nakloněni,“ řekla zastupující ředitelka základní a mateřské školy v Lišově Jaroslava Veberová s tím, že situaci bude bedlivě sledovat.

Učitelka Iva Š., která je údajně členkou iniciativy Šaria pro Česko, rozdala před časem rodičům dotazník, kde je žádala o názor. „Zajímalo ji, jestli mají být děti ve školce seznámeny s multikulturním světem už nyní nebo až ve škole. Děti z toho nemají rozum. Vnučka k ní chodí. Říkala mi, že paní učitelku bolí hlava, proto nosí pořád šátek,“ poznamenala jedna z obyvatelek Lišova.

Co mladou, subtilní ženu k tak zásadnímu rozhodnutí, jako je přechod na islámskou víru vedlo, není jasné. Ona sama k tomu odmítá cokoliv říci. „Po poradě se svým právníkem se nebudu vyjadřovat,“ řekla Blesku.

Zuřivé reakce zaplavily internet

„Islám navíc není jen náboženství, je to komplexní ideologie včetně pravidel na řízení státu a soudů... Člověk, co tak ostentativně dává najevo svou ideologickou příslušnost nemá, dle našeho názoru, ve vzdělávacím procesu co dělat.“

„V případě, že by mému dítěti vymývala mozek, by mi vadila i křesťanka.“

„Islám je v rozporu se zákony České republiky.