Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další potravinářský skandál: Polský masokombinát namlel do klobás zdechliny

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch - 
21. března 2013
10:59

Jeden skandál za druhým otřásá potravinářským průmyslem. Po technické soli v uzeninách přichází z Polska klobásy s namletými zdechlinami. O koňském masu v lasagních, které se dostaly do Česka, ani nemluvě. Majitele firmy už má policie.

Rozemleté zdechliny v klobásách a dalších výrobcích má na svědomí masokombinát v polské Bialé Rawské v Lodžském vojvodství, který má i vlastní jatka. Právě tam to policie zjistila, když zkontrolovala jeden z  kamionů.

Majitele firmy už má policie, je obviněný z nebezpečné činnosti, za kterou mu hrozí až osm let za mřížemi, informoval deník Právo.

18 tun podezřelého masa

„Z 24 krav na korbě jich devět bylo zdechlých, ostatní byly v předsmrtné agónii, už ani nestály na nohou, bylo možné je jen porazit a odvézt do kafilerie, která však v areálu není,“ řekla mluvčí vojvodské policie v Lodži Joanna Kacková.

Masokombinát měl zdechliny vozit podle prokuratury už dříve. Je podezřelý z míchání mrtvých zvířat s jiným masem a vyrábění klobás. V jednom z chladicích boxů našli 18 tun podezřelého hovězího.

Další skandál

Jedná se už o několikátý skandál v polském potravinářském průmyslu za krátkou dobu. Posledním případem je technická sůl, kterou přidávali do uzenin. Českem naopak před měsícem zahýbala kauza s koňským masem v lasagních či v kuličkách z IKEA.

avena1 ( 21. března 2013 22:07 )

A nejste sám!!!

analfabet ( 21. března 2013 18:09 )

podle tvých příspěvků jsi spíš kapoun

moncicacka ( 21. března 2013 18:07 )

Přesně tak

moncicacka ( 21. března 2013 18:06 )

naidka ( 21. března 2013 18:03 )

nedá se mu nic vysvětlit, furt mele dokola, ale aspoň není falešný.

Zobrazit celou diskusi