Další potravinářský skandál: Polský masokombinát namlel do klobás zdechliny
Jeden skandál za druhým otřásá potravinářským průmyslem. Po technické soli v uzeninách přichází z Polska klobásy s namletými zdechlinami. O koňském masu v lasagních, které se dostaly do Česka, ani nemluvě. Majitele firmy už má policie.
Rozemleté zdechliny v klobásách a dalších výrobcích má na svědomí masokombinát v polské Bialé Rawské v Lodžském vojvodství, který má i vlastní jatka. Právě tam to policie zjistila, když zkontrolovala jeden z kamionů.
Majitele firmy už má policie, je obviněný z nebezpečné činnosti, za kterou mu hrozí až osm let za mřížemi, informoval deník Právo.
18 tun podezřelého masa
„Z 24 krav na korbě jich devět bylo zdechlých, ostatní byly v předsmrtné agónii, už ani nestály na nohou, bylo možné je jen porazit a odvézt do kafilerie, která však v areálu není,“ řekla mluvčí vojvodské policie v Lodži Joanna Kacková.
Masokombinát měl zdechliny vozit podle prokuratury už dříve. Je podezřelý z míchání mrtvých zvířat s jiným masem a vyrábění klobás. V jednom z chladicích boxů našli 18 tun podezřelého hovězího.
Další skandál
Jedná se už o několikátý skandál v polském potravinářském průmyslu za krátkou dobu. Posledním případem je technická sůl, kterou přidávali do uzenin. Českem naopak před měsícem zahýbala kauza s koňským masem v lasagních či v kuličkách z IKEA.
A nejste sám!!!