Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Proč učitelka ve školce konvertovala k islámu: Je za tím muž nebo silná víra?

Učitelka ve školce konvertovala k islámu, rodičům to nevadí, zato na internetu jsou lidé pobouření
Učitelka ve školce konvertovala k islámu, rodičům to nevadí, zato na internetu jsou lidé pobouření  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská, Facebook)
Autor: Vlaďka Hradská - 
25. března 2013
20:58

Proč učitelka v mateřské škole Iva Š. (31) konvertovala k islámu a chodí zahalená šátkem do práce, i když jí to její nová víra striktně nenařizuje? Je za tím vztah k jinému muži nebo silné přesvědčení? Tak se nyní ptají rodiče dětí i uživatelé internetu.

Informace o učitelce ve školce v jihočeském Lišově, která konvertovala k islámu, vyvolala na internetu bouři vášní. Mnozí míní, že jakékoliv náboženství do školky a ni do školy nepatří. Jiní se podivují, proč chodí stále v šátku, když jí to nová víra přímo nenařizuje. Radikálové mají jasno. Bude prý dětem vymývat mozky.

Ochotná učitelka

Lidé z jejího okolí vidí Ivu Š. jako ochotnou učitelku, kterou práce s dětmi baví. K tomu se ještě stará o nemocnou babičku. O to víc je překvapilo, když se v lednu objevila v islámském šátku hidžábu. Do té doby nikdo z jejich kolegyň ani rodiče dětí neměli nejmenší tušení, že přestoupila na islámskou víru. Zaměstnavateli slíbila, že v případě problémů ze školy odejde a stvrdila to i písemně.

Rozvod s manželem

„S manželem se rozvádí. Možná je za tím nějaký muž a nebo jde o tak silné přesvědčení k nové víře. Nevím ale, co je horší. Když by kvůli tomu byla ochotna zahodit studium i dobrou práci, kterou má ráda, tak mi z toho trochu mrazí,“ poznamenala jedna z jejích kolegyň. Iva Š. o sobě tvrdí, že hledala svoji cestu, a že se v islámské víře našla. V lišovské mateřské škole učí už několik let. Třídu předškoláků letos opustí a měla by se ujmout nových dětí.

Rodiče proti ní nic nemají

 „Dnes jsme měli zápisy do školky. Přišlo asi 50 rodičů. Ptali jsme se jich na názor a vůbec nikdo nic nenamítal. Na učitelku ale útočí lidé odjinud. Na internetu je řada agresivních a nenávistných poznámek. My k její práci výhrady nemáme. Uvidíme, co bude dál,“ řekla zastupující ředitelka Základní a mateřské školy v Lišově Jaroslava Veberová.

jezibababa ( 5. dubna 2013 20:18 )

jezibababa ( 5. dubna 2013 20:15 )

Nejsou směšní a pořád platí přísloví Poturčenec horší turka. Islám je velké nebezpečí pro celou Evropu, protože oni se nechovají jako hosté, ale jako dobyvatelé včetně všech průvodních znaků, které dobyvatelé mají. my máme být tolerantní (zatím jen tolerantní) k islámu, ale islám není tolerantní vůči jakékoli jiné víře a nemuslim podle nich nemá právo na život. O tom se ale nemluví, protože by to nebylo politicky korektní. Bůh ochraňuj Evropu od tohoto středověkého moru !!!

jezibababa ( 5. dubna 2013 20:09 )

vary ( 26. března 2013 11:43 )

TAk ať se *** odstěhuje do Saudský Arábie a ono jí to rychle přejde svi..ni jednu.

husqarnowicz ( 26. března 2013 11:18 )

Chudák její manžel, který je ateista. Mít doma takhle pošahanou ženskou je fakt výhra. P.S.: nemusí ani nosit hidžáb, parandžu, burku, nebo jak se ty muslimské tlumiče vášní nazývají. Je dost šeredná i bez ní, a normální český chlap si ji ani nevšimne.

Zobrazit celou diskusi