Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékárnice znovu před soudem: Prodávala léčiva bez licence

Autor: Jana Ulrichová - 
3. října 2012
18:58

Už dříve odsouzená lékárnice Greta Z. (51) ze Žatce, která mimo jiné prodávala léky narkomanům, stanula dnes opět před soudem. I když byla vyloučena z lékárnické komory a přišla o registraci, prodávala léky dál. Čelí teď proto obžalobě za nedovolené podnikání, neoprávněné nakládání s drogami a podvod. Podle obžaloby způsobila škodu přes 2,6 milionu korun.

Lékárnice tvrdí, že její vyloučení z České lékárnické komory bylo protiprávní, proto prý lékárnu provozovala dál. Navíc se podle svých slov řídila pokyny insolvenčního správce, který v té době s majetkem lékárny hospodařil.

Kvůli schodku falšovala faktury

„K penězům měl přístup jen on,“ tvrdila s tím, že se tudíž nemohla nijak obohatit. Popřela i, že by upravovala recepty, a když přišla řeč na faktury od neexistující maďarské firmy, tvrdila, že naletěla podvodnici. Přiznala jen falšování několika faktur, jimiž prý chtěla zamaskovat manko způsobené insolvenčním správcem. „Bral si zboží pro své známé a nezaplatil ho. Pak mě nutil, ať schodek rychle dorovnám,“ tvrdila.
Správce konkursní podstaty Oldřich Valta toto nařčení odmítl. Řekl, že v účetnictví objevil schodek v řádech statisíců, proto na Z. podal trestní oznámení. Soud bude pokračovat v listopadu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi