Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž tři roky falšoval recepty na analgetika

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
16. července 2008
13:06

Policie stíhá třicetiletého muže z Kroměřížska pro podvod. Údajně od září 2005 až do letošního dubna falšoval recepty, na které si prý potom v různých lékárnách vybíral analgetika.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, sdělila ve středu ČTK mluvčí kroměřížské policie Květoslava Malenovská.

Podle ní razítko, kterým muž opatřoval recepty, patřilo praktické lékařce z Holešova. Na padělky si stíhaný minimálně v 33 případech a nejčastěji v lékárnách v Kroměříži vyzvedával analgetika, jako jsou Fortal, Tramal, Diazepam a Rivotril. Léky pak údajně užil pro vlastní potřebu. Zdravotním pojišťovnám, které lékárnám medikamenty proplácely, způsobil škodu 21.430 korun.

Na podvod přišla až lékárnice v Kroměříži letos v dubnu. "Muž si totiž na jeden recept napsal větší množství léku Fortal, než umožňuje příslušná vyhláška. Lékárnice chtěla lékařku, uvedenou na receptu, na tuto chybu upozornit, a proto jí zatelefonovala. Lékařka však muže ve své evidenci pacientů vůbec neměla," dodala Malenovská.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání