Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dcera Klausova kancléře: Uznala vinu za smrt kamarádky

Autor: Veronika Pukačová, shp - 
6. září 2012
04:59

Magdaléna Weiglová (19) se během prázdnin vzdala nároku na odvolání o vině za loňskou dopravní nehodu. I proto nemusí na rok do basy! Tragédie, při níž zahynula její kamarádka, ji ovšem tvrdě poznamenala...

Je to smutný a zároveň odstrašující příběh o třech nerozlučných kamarádkách. Loni v červnu jely vrátit učebnice a za volantem seděla Magdaléna, dcera Klausova kancléře Jiřího Weigla (54). Měla čerstvý řidičák, najeto necelých sto kilometrů. U Lázní Toušeň vrazila do stromu.

První verdikt: Rok natvrdo!

Míša (†17) zemřela, Johana (19) se těžce zranila. Soud byl k Magdaléně přísný: rok vězení natvrdo! Prý také proto, že na rozdíl od svého otce neprojevila směrem k lidem, kterým způsobila těžkou ztrátu a bolest, žádnou lítost. O tom svědčilo i dusno v soudní síni a viditelně zničené kamarádství mezi Magdalénou a Johanou, dcerou moderátorky Violy Ottové.

Svědomí, nebo právníci?

Nyní u odvolacího soudu přišla Magdaléna s jinou taktikou: nesouhlasila jen s výší trestu, ale vzdala se práva na odvolání, které se týká výroku o vině. Tedy ji svým způsobem přiznala… Těžko říct, jestli se v ní hnulo svědomí, nebo jí to poradili právníci...

Pomohlo to!

„Soudu to pomohlo při rozhodování o mírnějším trestu. Z jejího přístupu k věci vyplynulo, že si je vědoma těch následků a že všeho lituje,“ vysvětlila Blesku mluvčí odvolacího soudu Zuzana Steinerová. Ten Magdaléně udělil dvouletý trest s podmíněným odkladem na čtyři roky. Zároveň jí šestiletý zákaz řízení zmírnil na čtyřletý a nařídil zaplatit zraněné Johaně, dceři moderátorky Violy Ottové, bolestné 650 tisíc. 

Podle soudu navíc pochybení vyplývalo z nezkušenosti řidičky, ne ze záměrného porušení pravidel silničního provozu.

Klausův muž: Bez komentáře

Prezidentův kancléř se k mírnějšímu trestu nechce vyjadřovat. „Rozsudek ani moje dcera ani já komentovat nebudeme. Děkuji za pochopení,“ napsal v SMS. Nereaguje ani matka zraněné Johany, moderátorka Viola Ottová.

rendyx111 ( 6. září 2012 12:52 )

Co to meleš????

cert ( 6. září 2012 12:49 )

I to by bylo pořád lepší, než komunista přeškolený na pravicového voliče.

rendyx111 ( 6. září 2012 11:02 )

Každý má právo na odvolání,to platíi o odvolání proti rozsudku,ke byla udělena milost a byl prominut trest.Takže ten Odložil se klidně mohl nechat zavřít,ale bude to úplně jink....

jity ( 6. září 2012 10:51 )

Četla jsem s ním rozhovor a tam tvrdil, že si to vyčítá. Dokonce tvrdil, že měl i pokus o sebevraždu a prý má trpět, tak se mu to nepovedlo. Pokud tam lhal, tak to posoudit nemohu, osobně ho neznám.

querty ( 6. září 2012 10:32 )

Přistupuje k tragické nehodě rozhodně rovněji, než je to u Dariny Rolincové.

Zobrazit celou diskusi