Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

VIDEO! Atentát na Klause: Kdyby byla zbraň pravá, prezident je mrtvý!

Prezident Václav Klaus a muž, který na něj střílel: Blesku se podařilo získat výpověď střelce
Prezident Václav Klaus a muž, který na něj střílel: Blesku se podařilo získat výpověď střelce  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
28. září 2012
18:49

VIDEO: Co to bylo? Prezident Václav Klaus se tváří překvapeně a zděšeně. Do jeho blízkosti se neuvěřitelně snadno dostal atentátník (26)! Hlava státu měla obrovské štěstí, že v ruce třímal jen plastovou zbraň... Přesto však páteční události z Chrastavy zaráží. Jak a proč k nim došlo?

Ochranka v poklidu žvýkala žvýkačku, když v tom si k prezidentu Klausovi zcela nerušeně nakráčel muž v maskáčích a několikrát vystřelil. Držet v ruce pravou zbraň, šlo Václavu Klausovi zcela jistě o život!

Střelec z Chrastavy na Liberecku však byl vyzbrojený pistolí z umělé hmoty, takovou, jaká se používá na airsoft. A do ruky prezidenta Klause vystřelil jen několik kuliček.

Prezidentovi tekla krev!

Klause pro jistotu nakonec stejně do nemocnice převezli, zasažené místo mu začalo natékat. A přišel i o trochu krve, která mu vyrašila na bílé společenské košili... Událost nechtěl prezident příliš komentovat, zmínil jen, že lidé jsou někdy blázniví.

Střelec: Politici jsou slepí a hluší

Motiv činu však objasnil samotný střelec (26), který novinářům sdělil, že politici neposlouchají, jsou "slepí a hluší k nářkům lidu" a tohle byla podle něj jediná možnost, jak dát najevo nespokojenost.

Střelec se označil za obyčejného dělníka, pochází z Chrastavy, ale momentálně pracuje jako svářeč v Liberci. Na útok se patrně nějaký čas připravoval. Prezidentovu ochranku zastihl trestuhodně v nedbalkách.

Kdyby měl pravou zbraň...

"Kdyby ale měl ten člověk skutečnou pistoli, mohl pana prezidenta na místě zastřelit nebo vážně zranit, aniž tomu ochranka dokázala zabránit," sdělila ČTK svědkyně útoku, která se dorazila podívat spolu se spoustou dalších na slavnostní otevření zrekonstruovaného chrastavského mostu.

Akci zoufalého střelce se podařilo zachytit kamerám televize Prima Family, jejichž záznam máme k dispozici.

Video  Video z útoku na prezidenta Klause, jak ho zachytily kamery televize Prima Family  - FTV Prima
Video se připravuje ...

jerryjerry78 ( 29. září 2012 15:01 )

Krátce po atentátu se útočník chystal prostřílet přes západní hranice..

oldedek ( 29. září 2012 11:19 )

 "Atentát na Klause: Kdyby byla zbraň pravá, prezident je mrtvý!..." No kurva fix to by ale byla ztráta - kdo by nám psal knížky z cest ...

jerry39 ( 29. září 2012 11:00 )

Před rokem 89 byli komuniste všichni ted to nikdo nechce přiznat

franckajagrova ( 29. září 2012 04:04 )

 Zprávy na primě začali slovy :Atentát na Klause,ale čím více času uteklo a čím víc o tom přemýšlím,proč vůbec nezasáhla ochranka,tím víc pojímám podezření,že jde jen o předvolební kampaň ODS.Střelec hned dodal,že je komunista v době,kdy KSČM stoupají preference..

franckajagrova ( 29. září 2012 01:49 )

JE TO VONDROUŠ !!! Šestadvacetiletý muž, který se pro TV Nova představil jako Pavel Vondrouš, zaútočil z bezprostřední blízkosti z airsoftové pistole. Údajně proto, že "politici jsou slepí a hluší k nářkům lidu", jak vysvětlil do kamery.

Zobrazit celou diskusi