Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dcera Klausova kancléře: Weiglová do vězení nepůjde

Autor: puk, mokk - 
4. září 2012
22:28

Dcera Klausova kancléře Magdaléna Weiglová (19) si muže oddechnout. Soud dnes totiž rozhodl, že do vězení nepůjde. Weiglová dostala dvouletý podmínění trest, zaplatí své kamarádce tučné bolestné a šest let si nesedne za volant.

Odvolací soud se včera slitoval nad dcerou prezidentova kancléře Jiřího Weigla Magdalénou (19) a zmírnil trest, který vyfasovala u okresního soudu. Loni v červnu nabourala u Lázní Toušeň autem do stromu, její kamarádka Míša (†17) zemřela a kamarádka, dcera moderátorky Violy Ottové Johana (19), se vážně zranila.

Za to si měla Weiglová odpykat rok za mřížemi. „Krajský soud udělil dvouletý trest s podmíněným odkladem na čtyři roky a šestiletý zákaz řízení zmírnil na čtyřletý,“ řekla Blesku mluvčí soudu Zuzana Steinerová. Rodině Johany navíc zaplatí bolestné ve výši 650 tisíc korun.

sariga ( 6. září 2012 08:01 )

Fajn, nemohu posoudit, zda Magdalenin "pocit viny" je jen komedie, nebo skutečnost. Neusuzuji ani z článků v Blesku (běžně ho nečtu, ale tahle kauza mě vzhledem k tomu, že jsem ty holky učila zajímala). Prostě si jen nemyslím, že by v tom byl záměr a nepřekvapuje mě, že tele (za kterým vždy stáli dobře postavení rodiče) jako je Magda nemá sílu podívat se do očí těm, kterým neúmyslně tak moc ublížila. Ostatně, kdo z nás by to v osmnácti dokázal? A co by vlastně bylo tou správnou mírou vyjádřené účasti? I kdyby se poškozeným omlouvala horem dolem, našel by se někdo, kdo by považoval její jednání spíš za výsměch než za upřímnost. Já bych v její kůži na oči rodičům svých kamarádek raději také nelezla... A napadlo tady někoho, že to nebylo jen o nezodpovědnosti mladé Weiglové, ale také jejích rodičů (kteří půjčí auto holce, která má řidičák za 14 dní týden)a trochu i Johany a Míši (i když to samozřejmě nikdo nechce slyšet, máme tu přeci obětního oberánka), které kdyby měly rozum, jely by do té školy autobusem jako vždy a ne autem s amachrovanou kamarádkou.

lvd28 ( 5. září 2012 19:48 )

Koukám, že o tom asi moc nevíš. Taky jsem je všechny znal, a to dost dobře. Míša s Johanou byly úplně normální holky. Obrovský trest to pro Magdu asi není, nechovala by se tak, jak se chová a všichni to v Brandýse a okolí vědí. A věř mi, že o peníze opravdu nikomu nejde, to je opravdu to poslední. A jestli je tenhle tvůj názor odvozený z článků v Blesku, tak klobouk dolů.

sariga ( 5. září 2012 14:00 )

Lehce se soudí něco, co se nás netýká, ale nad názory většiny přispívajících mi zůstává rozum stát... Všechny tři dívky jsem poznala osobně. Svým způsobem jsou (v případě tragicky zesnulé Míši byly)do určité míry "prominentní" všechny. Magda se mi (podobně jako Johana) před 4mi lety coby studentky na škole, kde jsme se určitou dobu potkávaly, jevila jako pěkný spratek, to ovšem nic nemění na tom, že tragická událost ji musela nutně poznamenat a už to je obrovský trest. S doživotním zákazem řízení bych souhlasila (prokázala, že řídit neumí, tak ať neřídí), ale proč ji posílat do vězení, mezi podvodníky, zloděje, třeba i vrahy, kteří své trestné činy páchají úmyslně. Myslím, že postoj pozůstalých zemřelé Míši je přiměřený - dobře chápou, že i kdyby Waiglová dostala doživotí, dceru jim to nevrátí. Nikdo se tu ale nepozastavuje nad postojem "slavné" moderátorky Violy Ottové, matky zraněné Johany. Chápu sice, že trvalé následky nejsou nic příjemného, ale na jejím místě bych byla ráda,že moje dcera žije. A na mě to spíš působí, že se z toho jen snažila vytřískat co nejvyšší odškodné

mirkazam ( 5. září 2012 07:27 )

Jak je u nás zvykem, na prominentní fracky je jiný metr...

pelagie ( 5. září 2012 06:57 )

Je mi z nich blivno....stále platí , kdo maže ten jede a obyčejný pěšák si to vyžere až do samého konce...inu v tomto státě je skutečně vše možné .....

Zobrazit celou diskusi