Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dcera kancléře Weigla bourala, spolužačka zemřela!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Veronika Pukačová, Jan Doležal, mivrk - 
30. června 2011
00:30

Tragická autonehoda, při níž v úterý zemřela u Lázní Toušeň nedaleko Prahy sedmnáctiletá studentka Michaela, otřásla až kancelářemi Pražského hradu. Vůz smrti totiž řídila dcera nejbližšího spolupracovníka Václava Klause – kancléře Jiřího Weigla (53). Magda Weiglová (18) je od té doby v péči psychologů. Další dívka, dcera moderátorky Violy Ottové Johana (17), je zraněná.

Třem kamarádkám Magdaléně, Míše a Johaně měly už zítra začít prázdniny. V úterý jely do brandýského gymnázia vrátit učebnice. „Dcera si od nás půjčila auto, aby mohla ty knížky odvézt. Na zpáteční cestě pak jely po úzké okresce, kde údajně v zatáčce vyjelo v protisměru auto. Magda se mu chtěla vyhnout, strhla volant a narazila do stromu,“ popsal ve středu zdrcený Weigl.

Na místo okamžitě vyrazily tři sanitky a pro Míšu, která seděla na místě spolujezdce, dokonce vrtulník. „Spolujezdkyně z předního sedadla utrpěla těžká mnohočetná zranění a byla v bezvědomí, záchranáři jí museli před leteckým transportem zajistit dýchací cesty, zahájit léčbu a fixovat ji pomocí vakuových dlah a matrace,“ řekla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. V nemocnici však dívka zraněním podlehla.

941828:gallery:true:true

Alkohol mladá řidička v krvi neměla

Vzadu ve voze podle dostupných informací seděla dcera moderátorky Violy Ottové. „Utrpěla vážné poranění nohy a otřes mozku,“ dodala Janečková. „Po škole se povídá, že o nohu možná přijde,“ řekl jeden ze spolužáků děvčat. Nejméně závažné poranění si z nehody odnesla právě Magdaléna Weiglová, která si od rodičů Ford Focus půjčila. „Má zlomenou ruku, ale psychicky je na tom špatně, to si jistě dovedete představit. Je doma, ale starají se o ni psychologové,“ uvedl ve středu kancléř Weigl.

Co přesně se na silnici mezi Lázněmi Toušeň a Zápy v úterý před devátou ráno odehrálo, však zatím nikdo neví. „Auto ze zatím neznámých příčin narazilo do stromu. Oznámení o nehodě jsme dostali přes tísňovou linku 112 a okolnosti havárie vyšetřujeme,“ řekla mluvčí policie Praha-venkov Markéta Johnová s tím, že řidička neměla v krvi alkohol.

cenerentola ( 5. července 2011 19:17 )

par facek a jjjjjjjjjj? a proc jako? s nejvetsi pravdepodobnosti bys je potrebovala ty. doma ti jich dali asi malo

cenerentola ( 5. července 2011 19:15 )

anelam nech v klidu, je to hrozna zakomplexovana slepice, ktera odpovida jen na diskuse, kde ji davaji za pravdu, nebo na diskuse tveho typu, kde pises slusne. zkus ji trochu "napadnout" a uz se ti neozve. me to dela pravidelne. a pak ma urcite nazory, ze ani moje 80 leta babicka nema. tak si rikam, ze je bud tak b.l.b.a nebo je v tak vysokem veku, ze se ji to v hlave trochu mota

gogo ( 5. července 2011 17:59 )

Nazdar Vašíku ! Tak jak si žije náš malý Verne ? Víš co ? Jeď se konečně někdy do té Ameriky podívat a pak mi zas napiš .... Ale snažíš se. To se musí uznat. Člověk by Ti málem věřil... Ale musíš se snažit ještě více. I podle způsobu vyjadřování se pozná věk... Znáš tu pohádku o kůzlátkách, ne ?

k-l-a-u-s ( 3. července 2011 14:21 )

kulový

k-l-a-u-s ( 3. července 2011 14:12 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa