Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Prezidentův chráněnec Malina: Klaus mu dal místo basy luxus!

Autor: SAN, mokk - 
12. září 2012
17:51

Zdi vězeňské cely, nebo pohádkový luxus? Volba je jasná, a to i pro miliardáře Tomáše Malinu ( 53). I když by měl trávit pět let za mřížemi, užívá si v nádherném hotelu!

Podnikateli odsouzenému za zpronevěru desítek milionů totiž prezident Václav Klaus prý kvůli problémům s játry odložil nástup do basy. Vězeňská služba je ovšem přesvědčena, že by se o Malinu uměla postarat. Nejvyšší soud pak tento verdikt koncem srpna potvrdil. Milostí se ale zabývá protikorupční policie

Dvě ženy, dvě sídla

Malina sice žije s milenkou Janette (38), dcerou režiséra Juraje Jakubiska, ve vile za zhruba 25 milionů v pražském Slivenci, k vidění ale bývá i v sídle své manželky Květy (52). Ta si letos na jaře otevřela přepychový areál v Popovičkách u Prahy. Na pozemku, který zabírá více než třetinu plochy celé obce, stojí ohromný Park hotel, připomínající spíš zámek. Je tu luxusní restaurace s terasou, umělé jezírko s pláží s mořským pískem, rybářská chata.

Manželka detailistka

Malinová je prý velká detailistka a při výstavbě haciendy za zhruba půl miliardy korun muselo být všechno »tip-ťop«. „Když se jí něco nelíbilo, muselo se bourat a začalo se znova,“ řekl Blesku jeden z místních. Blesk rozlehlý hotelový komplex navštívil. Na zahrádce restaurace s výhledem na jezero a anglický trávník hrála příjemná hudba, obsluha byla milá a ochotná a jídlo chutné.

Taková normální rodinka

U vedlejšího stolu seděla s kamarádkami majitelka Květa Malinová, kousek vedle také přítelkyně Maliny jr. a exmilenka Leoše Mareše Gábina Dvořáková. Prostě taková velká, spokojená rodinka. A ani Malinův druhý domov s milenkou, se kterou má dva syny, se s pobytem v base rozhodně nedá srovnávat. „Žije tu celá rodina, vídáme je, ale moc je neznáme,“ řekl Blesku jeden ze starousedlíků. Není divu, že se odsud Malinovi nechce…

Co provedl Tomáš Malina (53)

Podnikatel, který spolupracoval se zavražděným kmotrem Františkem Mrázkem (†47) a uvězněným Tomášem Pitrem (41). Zbohatl na obchodu s pohonnými hmotami.

V roce 2005 odebral od firmy Unipetrol pohonné hmoty za sto milionů. Za utržené peníze koupil akcie ruské ropné firmy, aniž by cokoliv vrátil. Dluh i s úroky je přes 170 milionů korun.

 Městský soud v Praze loni Malinovi vyměřil šestiletý trest za podvod a nařídil zaplatit škodu 85 milionů. Vrchní soud v Praze v prosinci 2011 trest změnil na zpronevěru, snížil počet let strávených za mřížemi na pět a náhradu škody na 75 milionů.

neutralizace ( 29. září 2012 07:51 )

No vida.... a par tupcu se bude porad divit, ze "hlavu" statu chce nekdo odprasknout. Cerny penize ho nikdy nezajimaly, s korupci je jedna ruka

vungtao ( 24. září 2012 13:10 )

To je z oficialnich zdroju- primo z kancelare pana prezident zaznelo, kolik za nepotrestani Maliny Hrad chce a stale jeste zijeme v pravnim state, pratele?

castelo ( 13. září 2012 08:32 )

marmat ( 12. září 2012 20:53 )

JAK TRAPNÉ je v tomto světle pronásledování Standy Grosse, kvůli bytu za 3,5 milionu !!! Tady mají kupodivu šanci JEDINĚ velmi okatý MAFIÁNI ... KOCOURKOV po 23 letech po "PLYŠÁKOVI" se proměnil v grandiozní ABSURDISTÁN

joudajoudovy ( 12. září 2012 20:18 )

a cemu se divite? Klausovo svedomi je ciste, jak pouzity toaletni papir. aby si soudy napravili statistiku, budou zavirat lidi, kteri svuj nazor vyjadri na billboardu a zlodeje z vyssich vrstev budou hyckat.

Zobrazit celou diskusi