Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kamarádky rozdělila smrt: Dcery Ottové a kancléře Weigla se potkaly u soudu

Autor: simao.k, Sandra Apostolidisová - 
28. června 2012
11:11

Dcera prezidentova kancléře Jiřího Weigla, Magdalena (19) dostala ve středu roční trest za nehodu, při které zemřela její kamarádka Michaela (†17). Soudce neměl s plačící dívkou slitování. Bolí ji i to, že ji zavrhla také dcera Violy Ottové, která byla její kamarádkou. I Johana seděla v autě, i ona má jizvy na celý život.

Za nehodu, při které loni zemřela její spolužačka Michaela Horáčková (†17) a byla těžce zraněna dcera moderátorky Violy Ottové, Johana (18), poslal soud dceru Klausova kancléře Weigla na rok za mříže! A k tomu navíc přidal 6 let zákazu řízení.

Magdalena, která z nehody vyvázla ze všech bývalých kamarádek nejlépe, k soudu dorazila v doprovodu svého otce. A byla viditelně psychicky zlomená. Seděla mlčky před jednací síní, uplakané oči většinou skrývala za černými brýlemi a v ruce měla po celou dobu v pohotovosti kapesník.

Konec kamarádství: Po krvavé odplatě netouží, ale nemluví spolu

K hlavnímu líčení přišla i dcera Ottové, Johana Kučerová, s rodiči a otec mrtvé Michaely. Celá skupinka stála na opačném konci chodby než Weiglovi, vzájemně si nevěnovali ani jeden pohled. Chladný nezájem přecházející v nenávist.

Bylo jasné, že se bývalé kamarádky přes tragickou nehodu nepřenesly. Kamarádství je zkrátka konec. Rozdělila ho nehoda a především smrt.

Zraněná dcera Ottové navíc Weiglové a její rodině vyčítala, že se nezajímali o její zdravotní stav. Johana Kučerová netouží po krvi, nechce nepodmíněný trest. Víc by ji potěšila alespoň minimální účast ze strany slečny Weiglové. Ta ji ale za celou dobu nekontaktovala. Její otec měl zájem, je to slušný člověk. Dcera se ale zřejmě nepotatila,“ zaznělo z úst obžaloby.

Kancléřova dcera bude žít s vědomím, že zabila

Jediným svědkem byl včera soudní znalec v oblasti dopravy. „Slečna Weiglová jela rychlostí mezi 70 až 80 kilometry v hodině. Nehoda tedy nebyla dílem nepřiměřené rychlosti,“ vypověděl ve prospěch Weiglové a Ottové se to evidentně nelíbilo. Celý jeho proslov provázela nevěřícným kroucením hlavy.

„Magdalena Weiglová bude celý život žít s vědomím, že zabila svou kamarádku. Nežádáme proto žádný fatální rozsudek, jen podmíněný trest, zákaz řízení a náhradu škody,“ uvedl ve své závěrečné řeči právní zástupce pozůstalých Horáčkových. V tu chvíli přemohly otce zemřelé dívky emoce a hlasitě se rozvzlykal.

Ani Magdalena se v tu chvíli už nesnažila pláč skrývat. Na závěr si vzala slovo i ona sama, přes slzy jí ale nebylo téměř rozumět. „Každý den si přeji, abych mohla vrátit čas. Je mi to hrozně líto,“ dostala ze sebe mezi vzlyky.

Po dvaceti minutách zazněl ale pro všechny překvapivý rozsudek. „Magdalena Weiglová se odsuzuje k jednomu roku nepodmíněně ve věznici s dohledem a šesti letům zákazu řízení,“ oznámil soudce. V tu chvíli už se kancléřova dcera nezmohla ani na slzy, jen vše sledovala s prázdným výrazem ve tváři. Její advokát se proti nepravomocnému rozsudku ihned odvolal.

janina7777 ( 29. června 2012 18:07 )

občas mě baví podívat se na debila mememumoma

janina7777 ( 29. června 2012 18:05 )

vypadá to tak, že píšeš o sobě a posíláš to jiným a závidíš krásným lidem

janina7777 ( 29. června 2012 17:57 )

běž si omlátit odpad z koulí někam jinem

janina7777 ( 29. června 2012 17:55 )

Vypadá to, že v koulích rupe tobě fuj fuj

janina7777 ( 29. června 2012 17:53 )

ty jsi něco horšího než debil

Zobrazit celou diskusi