Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co mají společného Janoušek, pražská radní a šéf Českých drah?

Autor: Eva Pospíšilová - 
27. června 2012
05:00

Další hnízdečko vlivných Čechů objevili reportéři Blesku: Je jím chorvatský Zadar. Letní sídlo za zhruba osmdesát milionů korun tam totiž nemá jen pražský kmotr Roman Janoušek (43). Sousedy mu jsou třeba pražská radní Aleksandra Udženija (36) či šéf Českých drah Petr Žaluda (46), kteří jezdí do vily vzdálené zhruba sto metrů od Janouška.

To, že se s kmotrem znají, nepopírá Žaluda ani Udženija. „Znám ho z doby dlouho před zaměstnáním v Českých drahách,“ vzkázal Žaluda Blesku. Radní, která má na starosti městský majetek, ovšem odmítá jakoukoli spojitost svého domu a domu Janouška. „Hledat souvislost s tím, kde vlastní nemovitost, je stejné, jako by někdo poukazoval na to, že bydlím na Praze 2 ve stejném bytovém komplexu jako senátor Dienstbier,“ řekla Blesku a doplnila: „Pokud si někdo další koupil nemovitost v této turisticky vyhledávané lokalitě, je to jeho věcí a nemá to nic společného s naší rodinou.“

Třípodlažní vilu u moře v Zadaru, která je rozdělena do tří apartmánů pro užívání několika rodin, pořídila prý z jediného důvodu: celá rodina jejího manžela pochází z Chorvatska. „Projekt výstavby zahájila tchánova společnost v roce 2003. Financování bylo plně hrazeno z tchánových a manželových podnikatelských aktivit v Chorvatsku,“ řekla k tomu. Na kolik výstavba přišla, už ale neupřesnila. I když pár desítek milionů to určitě bylo… „Majetek získal můj manžel, jeho rodina a má rodina dávno před tím, než jsem vstoupila do politiky,“ řekla jen.

A jak to, že do stejného domu jako ona jezdí i generální ředitel Českých drah? „Pan Žaluda je přítel mé sestry a žije s ní již deset let,“ vysvětlila Udženija. Ta je dcerou podnikatele s módou Ranka Peciče, přítele prezidenta Václava Klause.

Sousedi ze Zadaru

Roman Janoušek (43)

Je vlivný pražský podnikatel, který už ale jmenovitě nefiguruje v žádné firmě. Coby Mazánek je také velký kamarád Kotěte – exprimátora Prahy Pavla Béma, s nímž se také měl podílet na moci v metropoli. Janoušek je vystudovaný právník, přičemž původně byl jen číšníkem.

Petr Žaluda (46)

Šéf Českých drah, kterého kritizovali kvůli půlmilionovému měsíčnímu platu. On sám tvrdí, že předtím měl dvakrát tolik. Blesk odhalil, že si potrpí na luxus, když si nechal vybavit služební vůz za bezmála čtyři miliony. Žije s dcerou Ranka Peciče – blízkého přítele Václava Klause.

Aleksandra Udženija (36)

Narodila se v Bělehradě, vystudovala marketing a management a pracovala ve firmě svého otce Ranka Peciče – přítele Klause. Je členkou výkonné rady ODS a pražskou zastupitelkou, kde zastává pozici uvolněné členky rady pro oblast majetku. Manžel je Chorvat, má dvě dcery.

Jirka1313 ( 30. července 2013 22:51 )

Nic než náhoda! A všichni z toho dělají bůhvíco.

vagen ( 10. července 2012 14:16 )

obrovsky podvodnici a intrikani

komin ( 10. července 2012 14:10 )

podsveti u lizu ....

komin ( 10. července 2012 14:08 )

tak to je poprve , kdyz slysim , ze je pan Zaluda na zeny !?

komin ( 10. července 2012 14:07 )

krimi gang Udzenija , Janousek , Zaluda tuneluje neskutecne

Zobrazit celou diskusi