Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Strojvedoucí promluvil: Kristínka (†16) už z auta vyskakovala

Autor: Čas.sk, oj - 
18. dubna 2012
13:46

Kristínka (†16), kterou nechal její kamarád Peter (28) zemřít v autě na přejezdu nedaleko slovenské Devínské Nové Vsi, smrti málem unikla. „Viděl jsem ji, jak vyskakuje. Už měla nohu venku z auta,“ vypověděl strojvedoucí, který neměl šanci vlak ubrzdit.

Podle očitých svědků Škoda Octavia zastavila na železničním přejezdu asi 100 metrů před řítícím se vlakem. Strojvedoucí dělal, co mohl. Těžký nákladní vlak ale ubrzdit nedokázal.

„Ta dívka seděla na  zadním sedadle za řidičem.Chlapec vyskočil jako první. Měl více štěstí,“ dodal smutně. O nehodě už vypovídal na policii.

Policisté dopadli Petera, který z místa utekl, až po několika hodinách. Obvinili ho ze dvou trestných činů a posadili za mříže. Známí a sousedi ale o mladíkovi nemluví ve zlém. „Působil nekonfliktně. Vždy mě pozdravil se slovy: ‚Nazdar sousedko!‘ Podržel mi dveře, když jsem vcházela do domu. Vždy byl slušný,“ vypověděla sousedka.

Po Kristínce zůstala roční dcera Chiara. Několik dní po tragédii se ale příbuzní nedokáží dohodnout, v čí zůstane péči. Vychovávat ji chce otec Dominik (19). Rodiče Kristínky se ale malé holčičky vzdát nehodlají.

w.mojko ( 18. dubna 2012 20:46 )

"policisté dopadli Petera"- čo je to za dementné skloňovanie???Aspoň taký redaktor by mohol ovládať GRAMATIKU. ALEBO SA U VÁS SKLOŇUJÚ MENÁ, NAPRÍKLAD: Karel - Karela Zdeněk - Zdeněka Pavel- Pavela ( ani u nás sa nehovorí Pavola, ale Pavla) mohla by som menovať Františeka,Zbyňěka........a veľa iných mužských mien, ktoré sa u vás skloňujú bez e. Takže nie Petera, ale Petra. Už sa to konečne naučte a nehyzdite nám mená...

e.44 ( 18. dubna 2012 16:12 )

No on když to člověk vezme podle všeho, co bleskáči napsali (i když je nutno cokoliv z Blesku brát s rezervou), tak to podle všeho žádnej hodnej kluk nebyl. Pravděpodobně to byl feťáckej grázlík bez řidičáku, co otravoval půl města hlučnou jízdou mezi domy po trávníku za vřískání hudby puštěné v autě na plné pecky. Z čehož vyplývá, že ona taky žádné zlatíčko nebyla, když se s někým takovým kamarádila. No a mít v šestnácti dítě starší jednoho roku, to znamená, že rodila v patnácti a kdo ví, jestli jí už bylo patnáct, když do toho vlítla. Jo, hodná a milá na kluky, to ona asi byla. Ale slušná??? to těžko. Samozřejmě že si takový konec nezasloužila, ale spíš se spálí ten, kdo si s ohněm hraje, než ten, co se od něj drží dál.

anka ( 18. dubna 2012 15:59 )

vite, i milym a slusnym divkam se muze stat, ze otehotni. Rozhodne je to, jak se k tomu postavi - a holcina s pomoci rodicu se rozhola o dite postarat a dodelat si vzdelani.

elssa ( 18. dubna 2012 15:20 )

hodné milé devce to muselo byt když má v sestnácti uz rocní díte,jinak já nevím, toho chlapce co s ní jel bych nepranýřovala, myslím ze je potrestán dost, nikdo neví jak to bylo, mohl mít sok, a hlavne podle me vyskocil o pár sekund dríva, kdyby se vratil, byl by mrtvej taky,

e.44 ( 18. dubna 2012 14:21 )

Nějak se Blesk do těch svých lží zamotává

Zobrazit celou diskusi