Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Pohřeb Kristínky (†16): Přítel Dominik utekl před koncem obřadu

Video se připravuje ...
Autor: Čas.sk, oj - 
20. dubna 2012
10:59

Rodina a kamarádi se včera naposledy rozloučili s mladou Slovenkou Kristínou (†16), která minulý pátek tragicky zemřela na železničním přejezdu. Přítel Kristínky celý obřad proplakal a odešel ještě dřív, než skončil.

Kristínka byla oblíbená. Svědčí o tom desítky smutečních hostů, kteří na pohřeb přišli. Její bílá rakev byla obsypána květinami.

Kamarádi na ni vzpomínají jen v dobrém. „Nedokážu si představit, jak to bez tebe zvládneme. Vzpomínám si, jak jsi nám chyběla, když jsi před porodem a po něm nebyla ve škole,“ vzpomínal jeden ze spolužáků, kterých se v bratislavském krematoriu sešlo téměř padesát.

Na pohřeb přišel i Kristínčin přítel a otec jejich společné dcery Chiary (1). Obřad opustil před koncem. „Vůbec jsem to nezvládal, začínalo mi být zle a tak jsem musel jít na vzduch,“ řekl Dominik. „Mluvil jsem i s rodiči Kistínky. Chceme se dohodnout, co uděláme s malou. Příští týden se sejdeme a domluvíme se, jak budeme pokračovat,“ dodal Dominik.

Život mladé maminky vyhasl v pátek třináctého na železničním přejezdu nedaleko slovenské Devínské Nové Vsi. Kristínka seděla v autě, které na kolejích nechal stát její kamarád Peter (28). On z vozu utekl dřív, než ho smetl vlak. Dívka už to nestihla.

hiawatha ( 22. dubna 2012 21:59 )

Dekuji, miriam, to byla podstata me reakce. Nezalezi na barve rakve, i kdyby to bylo tak, jak pise beruska07. Ja mam take hojne pribuzenstvo na Slovensku a nakonec to opravdu vyvolalo dalekosahle diskuse o tradicich. Neshodli se ani moji pribuzni, nekteri tvrdi, ze bila rakev ano, nekteri, ze ne. Podstata je ta, ze rodice ztratili dite, divence bylo teprve 16 let, mela malickou dcerusku a to je ta uplne nejvetsi tragedie. Rozohnilo me, jak nekomu muze zalezet na tradicich a barve rakve, kdyz podstata teto tragedie je uplne v necem jinem. Nevim, jestli povrchnost neni prave v prosazovani detailu nad podstatou, coz tu dela blooroses.

miriam ( 21. dubna 2012 07:29 )

ta rakev nelže. Kristina byla nezletilá a svobodná, v některých částech Slovenska se mladí svobodní lidé pohřbívají v bílé rakvi, bez ohledu na cokoli dalšího. A dokonce je mohou doprovázet ostatní nezletilé děti ve svatebních šatech, ne v černých smutečních. Zkuste zapátrat dřív, než se tu zalknete vzteky nad obhajobou vlastních tvrzení. Jinak si myslím, že pozůstalým je celkem u pr*ele, co vy si o tom myslíte a pokud nechápete bolest rodičů, kteří přišli o dítě, zkuste si o tom promluvit se svou matkou - pokud tedy nějakou máte...

blooroses ( 20. dubna 2012 21:44 )

Madam, jste jenom sprostá uhádaná ženská, co má asi problémy se čtením, jelikož vaše plamenné reakce jsou převážně nesmyslné a nelogické. Dále překrucujete napsané, aby se vám to hodilo do té vaší odrhovačky. Chováte se jako hysterka, místo aby jste používala mozek. Nejdřív se musíte naučit hrát vlastními kartami, tedy až si nějaké pořídíte, pak si teprve můžete troufnout na cizí a nedopadnout uboze a nevypadat jako blbeček a stejně trapně, jako při tom, když říkáte muži MADAM. Krásný den vám nepřeji, to snad možná jednou, až se naučíte slušnému chování a vyjadřování a dostanete trošku rozum.

hiawatha ( 20. dubna 2012 20:16 )

Vec prvni - povrchni jste vy, pokud vam tak moc zalezi na barve rakve a ne na osudu lidi. Jste to vy, kdo se tu rozkrikuje, ze nemuzete mit uctu pred jejich bolesti. Jak muzete rict, ze nemaji uctu k mrtve? Protoze ji vybrali bilou rakev? Proc vam tak moc zalezi na barve rakve, kdyz nepatrite k zadne cirkvi? Vec druha - pokud tu nekdo trojci, tak jste to vy s vasimi prispevky, nebot tu uz po tisici omilate stejnou vec. Vec treti - nejsem panbickar, jen hraju "vasimi kartami" a tim vam pripominam, ze jste se sama znemoznila tim, jak si odporujete. Vec ctvrta - proc me oslovujete "madam", kdyz o mne vubec nic nevite? Jinak vam preji krasny den, MADAM. Na vase dalsi invektivy a prirovnavani k hovezimu jiz odmitam reagovat. Placejte si tu co chcete.

blooroses ( 20. dubna 2012 19:29 )

...t e p l o u š...

Zobrazit celou diskusi