Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Milenka kmotra Janouška pracovala pro Bártu

Autor: Oldřich Tichý - 
3. dubna 2012
13:45

Milenka kmotra a silničního piráta Romana Janouška (43) pracovala pro Věci veřejné v době, kdy do vysoké politiky startoval jejich šéf Vít Bárta (38). Černovláska Anna Tesařová (28) pomáhala véčkařům s evropskými volbami v roce 2009. Je to další ze stop, které naznačují spojení pražských kmotrů se stranou, která se tvářila jako bojovník proti nim.

Na angažmá Janouškovy milenky upozornil Blesk zdroj z širšího vedení VV. Potvrdila to i poslankyně Kristýna Kočí, která se loni se stranou ve zlém rozešla. „Pamatuji, že před volbami do Evropského parlamentu pro VV pracovala. Zařizovala reklamu, marketing, focení některých kandidátů,“ řekla.

Chvíli se prý o Tesařové uvažovalo jako o asistentce pro Radka Johna, kterého Bárta do strany právě přivedl. (Ostatně John byl dříve s Janouškem spojen ve firmě Ora Print, která vydávala třeba předražený časopis pro zdravotní pojišťovnu.)

Sešlo z toho ale poté, co se Tesařová v sekretariátu údajně svěřila, že je "spojka na investora". „Začalo se o tom šuškat a musela pryč,“ uvedl zdroj Blesku.

O spojení Bártovy strany s kmotry promluvil už dřív exšéf VV Jaroslav Škárka. Tvrdí, že od nich strana dostala 200 milionů s tím, že vrátí dvojnásobek. Včera navíc řekl, že někteří kandidáti se v roce 2009 fotili v pražské Galerii Myšák. Právě tam je jedno z Janouškových sídel.

Blesk se včera snažil získat vyjádření mluvčího VV Pavla Reicharda. Nebral ale telefon a na SMS ani na otázky zaslané e-mailem nereagoval. Janoušek, kterému hrozí až 10 let vězení za nehodu v opilosti, při níž drze srazil ženu a ujel, s médii nekomunikuje.

Případ Roman Janoušek - vše o lobbostovi a podnikateli čtěte na www.blesk.cz/lide/roman-janousek

kousal ( 3. dubna 2012 20:58 )

Pán psal zřejmě po slovensky"Správách"..nebo pak max.5 třída SK Chvojkovice Brod..,jako tu plno ostatních chytráků

budybad ( 3. dubna 2012 19:51 )

A padnout je nenechaji kamaradi, protoze by jeli s nima ze?

budybad ( 3. dubna 2012 19:49 )

Uz je to nudny!!! kdo s kym soulozi a kde sedi a kolik vydelava. Stejne se tem hajzlum nic nestane a svinstvo pojede dal. Takhle chytit je na hruskas prukazne a utnout jim prijem. Neco jako na All Caponeho, nechytli ho za vrazdy, ale dostali ho na nezaplacene dane.A sel sedet.neco takoveho kdyby novinari vyhrabali to by bylo!Ackoliv u nas by patrne jeste postoupil a dostal imunitu.

illis ( 3. dubna 2012 19:49 )

Vůbec se tomu nedivím, všichni jsou v jejich kruzích provázáni, vzájemně si dohazují kšefty, kamarád pamatuje na kamaráda a na kamarády svých kamarádů, kteří zase pamatují na další kamarády a také kamarádky. A tak to jde dokola. Jsou v tom obrovské peníze a potom se nedivne, že mají takové majetky. To prostě z poctivé práce není ani možné .

mazanykralicek ( 3. dubna 2012 18:29 )

SPAM HAZARD POZOR !!! A ještě blbost šílená Má několik nicků ten blb a jinak pořád stejně http://www.investopedia.cz/ Není to pouze pro lidi přes 18náct let ??? Sem chodí i nižší věková skupina.

Zobrazit celou diskusi