Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sousedé kmotra Janouška: Připravil nás o 6 milionů!

Autor: Veronika Pukačová - 
2. dubna 2012
12:06

Být sousedem kmotra Romana Janouška (43) není vůbec žádná legrace. Od té doby, co vedle nich lobbista bydlí, zažívá rodina Vladimíra Kuny (37) horor. Místo nádherného výhledu na Vyšehrad a Vltavu koukají do bílé zdi, kterou jim postavil před okny. A právě tím připravil rodinu o 6 milionů korun! O tolik totiž klesla kvůli stěně cena jejich čtyřgenerační vily.

Vladimír Kuna s přítelkyní, babičkou a švagrovou mají obrovskou zahradu a pro každého je v domě místa dost. Jenže pohled z okna je absolutní děs. Koukají do bílé stěny, kterou si dal Janoušek před okna. „Původně to mělo být prosklené a také bez vrchního patra, ale pro Janouška není problém měnit stavební povolení. A ptát se na to nás? Proč by to dělal, že?“ řekl Blesku rozhořčený Kuna.

Cenu jeho třípatrové vily v ulici Na Klaudiánce s téměř tisícimetrovou zahradou odhadli odborníci na 25 milionů korun. Jenže výhled do Janouškovy zdi tuto krásnou sumu srazí! „Jestliže by dům někdo kupoval pro účely bydlení, stěna před okny by cenu srazila zhruba o šest milionů. Lidé nechtějí koukat do zdi někoho cizího,“ zdůvodnil Blesku pražský realitní makléř, který ale nechtěl být v souvislosti s Janouškem jmenován. Podle něj by se panu Kunovi vyplatilo prodat dům jako sídlo firmy. „Kdyby tam byly kanceláře, nemusel by špatný výhled tolik vadit a cena by tak klesla jen asi o dva a půl milionu,“ dodal.

Se stěnou nesouhlasí ani architekti. „Zeď obrovských rozměrů naproti oknům sousedů je znakem arogance vůči okolí,“ zhodnotil stavbu architekt Igor Kovačevič.

„Samozřejmě nás to šíleně štve, od začátku proti Janouškovu domu před našimi okny protestujeme, ale platné nám to není. A klesnutí hodnoty domu nám asi pan kmotr zaplatí těžko,“ uzavírá smutně pan Kuna.

12356 ( 2. dubna 2012 17:13 )

tak to je dobre , nejduelzitejsi je, si nenechat tim hnupem znechutit diskuze. Ahoj

mutaky ( 2. dubna 2012 16:27 )

Já to mám taky tak, ale teď už stejně nemám čas se zabývat jeho duševní poruchou, takže uvidím, jakou budu mít příště náladu na toho chudáčka neuznalýho.

12356 ( 2. dubna 2012 16:26 )

no byly doby, kdy byl lysoun vtipnej, ale ty doby jsou davno v haji zelenem...  

12356 ( 2. dubna 2012 16:24 )

ahoj mutaky, bohuzel, pokud si chces nekdy podiskutovat na Blesku, tak s tim hovadkem bozim musis pocitat. Ja ho obvyle ignoruju, ale jednou za cas to proste nevydrzim a snazim se klesnout na jeho primitivni uroven a vracim mu ty jeho neuveritelne hloupe hlasky vracet a celkem se u tohe nekdy bavim   Kasli na neho, hajzlik nestoji ani za nakopnuti do jeho hemeroidniho zadku

mutaky ( 2. dubna 2012 16:20 )

Buď klidně sprostej, buď klidně hrubej, ale hlavně, buď alespoň někdy vtipnej. Vždyť je to samá trapárna, co vypouštíš ze svýho mozku. Jsi jako stádo krav, tolik hnoje vyprodukuješ, až je to neuvěřitelný.

Zobrazit celou diskusi