Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Starosta slováckých Bílovic se oběsil: Kvůli milence?

Starosta slováckých Bílovic Jiří Dohnal spáchal sebevraždu
Starosta slováckých Bílovic Jiří Dohnal spáchal sebevraždu  (Autor: Slávka Červená)
Autor: sč, šim - 
4. ledna 2012
13:52

Obyvatelé Bílovic na Slovácku jsou v šoku. Jejich oblíbený starosta Jiří Dohnal (43) se oběsil! V pondělí večer ho údajně našla manželka v kůlně. V obci se proslýchá, že motivem k sebevraždě mohl být milenecký poměr, který starosta údajně udržoval se ženou ze sousední obce.

Starosta ještě konec roku strávil se svou rodinou. S manželkou a dětmi byl na horách. Druhý den po návratu se starosta oběsil. Podle některých Bílovických předcházela sebevraždě hádka s manželkou.

Lidé tragédii stále nemůžou uvěřit. „Ano šetříme sebevraždu, ale s ohledem na rodinu nebudeme poskytovat více informací,“ reagoval mluvčí policie Aleš Mergental.

Podle zdrojů Blesk.cz nenechal starosta, otec dvou synů, ani dopis na rozloučenou. „Pro mě je to naprosto nepochopitelné a mám z toho sevřený žaludek. Vůbec to nechápu. Byl to pohodář, vstřícný. Nejlepší starosta, co tu byl. Za něj se udělalo nejvíce práce. Rekonstruoval zámeček, upravil celé okolí, které slouží k odpočinku i hrám. Zateplila se škola, vzniklo informační centrum,“ kroutil hlavou jeho spolužák, který si nepřál zveřejnit jméno.

V Bílovicích–Včelarech pořádají tříkrálové koštování slivovice, Včelarskou baňku. „Letos je 11. ročník. Měl být v pátek. Starosta tam za námi chodil. Dal si s námi panáka slivovice. Kulturní akce velmi podporoval. Ale tentokrát vzhledem k jeho památce a pietě košt rušíme,“ uvedl jeden z pořadatelů.

V obci se o jeho zkratu jen spekuluje. „Nikdo nic neví. Jestli nějaké rodinné rozpory nebo co, to jsou všechno jen dohady. Byl po všech stránkách fajn, měli jsme ho rádi,“ konstatovala paní Marie (34).

aboriginal ( 4. ledna 2012 15:35 )

...cit:"Za něj se udělalo nejvíce práce. Rekonstruoval zámeček, upravil celé okolí, které slouží k odpočinku i hrám. Zateplila se škola, vzniklo informační centrum". -A nezatoulal se náhodou při těch investicích nějaký ten milionek stranou??? Jejda, že by spadla klec a pan starosta to nezvlád?

mesalina ( 4. ledna 2012 15:19 )

nikdo ho nenutil, aby měl milenku, bylo to jeho rozhodnutí...

manolla1 ( 4. ledna 2012 14:53 )

Nechápu , proč kvůli milence, nebo manželce, nebo i čertu .., udělal to sám ze svého rozhodnutí, asi neměl čistý svědomí, udělal to kvůli sobě!!!!

marie60 ( 4. ledna 2012 14:20 )

 Musel být chudák hodně ve stresu, když tohle udělal.

Zobrazit celou diskusi