Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

VIDEO: Alešku, pojď domů! Prosili opilého a oplzlého starostu Brna na plese

Video se připravuje ...
Autor: šim, op - 
3. února 2012
13:37

Opil se, urážel, osahával. Když se po měsíci omlouval, vypískali ho a s bučením ho hnali z radnice. Koho? Starostu Brna Tuřan Aleše Jakubce (47, ČSSD), který takto vyváděl na místním plese. Opozice ho ve čtvrtek chtěla odvolat, ale starosta zasedání zrušil. "Tímto celou událost považuju za uzavřenou," předčítal Jakubec z předem připraveného prohlášení.

Podle Jakubcova kolegy a spolustraníka Petra Foltýna letošní reprezentativní ples „asi trošku“ vybočil ze zajetých kolejí. Je předvídatelné, že se Foltýn postaví na starostovu stranu. Nicméně to, že se starosta opije a pak osahává přítomné ženy, nemá s hodnocením asi trošku nic společného.

Ples se v Brně Tuřanech konal 7. ledna. 2012. Pro místní občany měl být výjimečný, protože nesl jubilejní číslovku 20. ročníku. Starosta Tuřan Aleš Jakubec se touto slavnostní atmosférou nechal unést a požil alkoholu více než snesl. Ten v něm samozřejmě odboural zábrany, čehož následkem bylo, že se začal vrhat na přítomné dámy.

Pane starosto, běžte domů

Podle svědků jim říkal oplzlosti a snažil se je osahávat. Tomu však zabránili ostatní účastníci plesu. Jak ukazuje video, které bylo umístěno na internet, opilého starostu pak se slovy „Aleši, nech toho!" a "pane starosto, běžte,“ museli z plesu vyhodit.

Starosta se ke svému opileckému výstupu odmítl vyjádřit. Svůj komentář si schovával až na mimořádné zasedání zastupitelstva, které ve čtvrtek vpodvečer mělo rozhodnout o tom, zda Jakubec setrvá se své funkci, nebo bude odvolán. O to usiluje tuřanská opozice.

Zasedání zrušili, dřív než začalo

Nerozhodlo se však o ničem. Když starosta přišel na jednání, hned v jeho úvodu se omluvil. Místo, aby se kál lidem z očí do očí, celou dobu měl pohled zabodnutý do papíru před sebou, na němž měl napsané omluvné věty. "Události po plese jsou pro mne velkým ponaučením. Všem se omlouvám a tímto celou událost považuju za uzavřenou," přečetl z papíru.

K hlasování o odvolání ale nedošlo, protože schůze ani nezačala. Jelikož nebyl odhlasován její program, byla předčasně ukončena. V reakci na to vystoupil člen zastupitelstva, kterým se za celé vedení města znovu omluvil.

Starosta utekl

To už ale přítomní občané nevydrželi. "Hanba starostovi!" ozvalo se z davu. Ostatní se přidali, následoval pískot a bučení. A co na to starosta? Ten zbaběle utekl pryč ze zasedací síně.


manolla1 ( 4. února 2012 07:53 )

Jdi se vycpat! Bez Moravy bys chcípnul hlady! A prasata-hovada, se najdou všude. V Čechách, potažmo v Praze, je jich nespočet! Takže zklidni hormony! Také to, že se "ČESKOSLOVENSKO" rozdělilo, byla fatální chyba! Za to by měli naši "potentáti", také nést zodpovědnost!....

najka ( 3. února 2012 17:05 )

no, ten náš se také nechová zrovna podle desatera!!! A to je v kostele vařený pečený!!!

wojtylak ( 3. února 2012 15:41 )

a kdyby osahával muže bylo by to asi v pořádku,z čr se pomalu ale jistě stává území bukvic

naidka ( 3. února 2012 15:36 )

no jasně, sved´to na Moraváky - výsměch !!!

lysohlavek02 ( 3. února 2012 15:32 )

homoušukin..zato vy homoušové když se na plese rozparádíte tak pak jdete domů s natrženýma kaďákama..

Zobrazit celou diskusi