Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena (25) skočila z Karlova mostu, chtěla se utopit

Mladá žena se chtěla zabít skokem z Karlova mostu do Vltavy - ilustrační foto
Mladá žena se chtěla zabít skokem z Karlova mostu do Vltavy - ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - Martin Sekanina)
Autor: ČTK, šim - 
16. prosince 2011
11:13

Skokem z Karlova mostu do Vltavy se v pátek krátce před 1:30 pokusila ukončit svůj život asi pětadvacetiletá dívka. Záchranářům se ji ale podařilo zachránit.

"Neznámá žena skočila z Karlova mostu do ledové vody, uplavala několik metrů a zmizela pod hladinou. Na místo byly povolány všechny složky integrovaného záchranného systému," popisovala situaci mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Dívku vytáhli strážníci, policisté a hasiči společně na břeh. "Strážníci Poříčního útvaru u ženy ihned zahájili resuscitaci, kterou prováděli až do příjezdu pracovníků záchranné služby," řekl mluvčí městské policie Jan Čihák. Mladá žena poté byla převezena do Ústřední vojenské nemocnice.

"U podobného případu zasahovaly naše posádky také po půlnoci 15. prosince pod Štefánikovým mostem. Tehdy zachraňovaly po tonutí ve Vltavě třiadvacetiletou ženu, která byla následně s podchlazením organismu předána do péče zdravotníků Nemocnice Na Františku," doplnila mluvčí záchranky.

lufterak ( 17. prosince 2011 11:33 )

nemam rad lidi, co nedotahnou veci do konce. Snaha utopit se skokem z mostu Karla svedci o mdlem duchu. Zlatej Nuselak ...

sosacek ( 16. prosince 2011 12:34 )

Jednou jsem šel po Karlově mostě a málem jsem se poblil..

pizzaoo ( 16. prosince 2011 11:33 )

Měla si vzít příklad z Schelingera a skočit z mostu v Bratislavě do Dunaje, tam by měla větší šanci.

Zobrazit celou diskusi