Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strach ve vsi: Psi, kteří zabíjeli, jsou zpět

Autor: Jana Ulrichová - 
3. ledna 2012
22:28

Zpět do Radonic na Lounsku si odvezla chovatelka Pavlína H. rotvajlery, kteří jí loni v prosinci zabili matku. Místní se proti tomu bouří. Naštvaní jsou i v útulku v Jimlíně, kde se o všech jejích 27 psů několik týdnů starali, zaplaceno ale nedostali.

Pavlína H. je získala na základě usnesení o vrácení věci, které jí vydali policisté. Má je zavřené v domě, na kterém vázne zástavní právo a je nařízena exekuce. Z útulku si měla vzít zpět všechna zvířata, odvezla si ale jen ta, která jí vydělávají. Pro čtyři  psy se nevrátila.

Útulku nezplatila ani korunu

„Za celou tu dobu nám nezaplatila ani korunu. Volali jsme jí, aby si přijeli i pro ty zbývající, které živíme na vlastní náklady. Přestala nám ale brát telefon,“ zlobil se spolumajitel útulku David Kubalík. Jeho otec Jaroslav se netajil tím, že do této nepříjemné situace je dostali policisté, kterým se zřejmě za pobyt zvířat v útulku také nechtělo platit, a proto je vydali zpět chovatelce.

Místní se bouří, sepsali petici

Naštvaní jsou i obyvatelé Radonic, kde psi zabíjeli. To, že je téměř celá smečka zase zpátky, se jim vůbec nelíbí. „Máme malé děti, bojíme se,“ řekla jedna z místních. „Nechceme je tu. Psali jsme kvůli tomu dokonce petici, ale zřejmě marně,“ dodala další z místních žen.
„Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ řekla už dříve Blesku Pavlína H. Dnes v Radonicích neotevřela, a nezvedla ani telefon.

sakra ( 4. ledna 2012 10:43 )

A v našem bordel státě se něčemu někdo diví?

harpie ( 4. ledna 2012 09:27 )

Nebyla zlá,jen silně jednoduchá a holka nejspíš také.

babatomanija ( 4. ledna 2012 09:10 )

Ze zkušensoti u bezpečnostní agentury vím, že týraní psi jsou agresivní. AGENTURY SI BEROU TAKOVÉ PSY Z ÚTULKU. PES, TRÁPENÝ JAKO ŠTĚNĚ ŠEL PO KRKU KAŽDÉMU, TAKŽE NESMĚL VEN pokud byli v areálu zaměstnanci, tedy nebyl celý den vyvenčen. I tak se stalo, že někoho napadl,protože byl na dlouhé š'nůře a vodička neviděla za roh. Nebyl to zlý pes, jen nedůvěřivý a ostražitý. než jsem vešla do msítnsoti, musela jsem se za dveřmi hlásit, jinak vystartoval. Psům se dávalo jednoud enně z pytle granulí / a někdy možná ani to ne/, keželi na betonu bez kotce a v atrálu na takovém místě. aby nebylo slyšet vytí ven. Zastávám se zvířat,protože je jen málo vysloveně zlých zvířat, ale zvířata poznamenaná zlým zacházením se tak můžou jevit. Vím, že ten pes by mně nikdy nepokousal ani náhodou.

mim33 ( 4. ledna 2012 08:16 )

Neuvěřitelný.

glick880 ( 4. ledna 2012 07:22 )

Ona si vzala jen ty psi, které může prodat. A vůbec nechápu tu paniku těch lidí. Vždyť ty psi nebyli nikdy venku a ani nikdy nebudou. Jsou to chudáci v rukou bezcitné bestie a určitě někdo z té vesnice věděl o tom, že je s těma zvířatama nelidsky zacházeno a jako většina jen tiše a srabácky přihlíželo.

Zobrazit celou diskusi