Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psí zabiják v Německu: Husky zakousl dvoutýdenní miminko

Němečtí manželé měli dva psy husky - jeden z nich nečekaně zaútočil na jejich novorozenou dceru a zabil jí (ilustrační foto)
Němečtí manželé měli dva psy husky - jeden z nich nečekaně zaútočil na jejich novorozenou dceru a zabil jí (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, INT - 
16. prosince 2011
19:09

V nestřeženém okamžiku se přikradl ke kolébce a zakousnul se do bezmocného miminka. Teprve dvoutýdenní děvčátko nemělo proti huskymu sebemenší šanci, na následky těžkého poranění hlavičky zemřelo při převozu vrtulníkem do nemocnice. Rodiče sice psa utratili, dceru jim to ale nevrátí.

Tragédie se odehrála v německém Schmallenbergu v noci ze čtvrtka na pátek. Větší štěstí než dvoutýdenní miminko měli jeho dva starší sourozenci, které se rodičům podařilo před útočícím psem zachránit.

Jako by jeden z kříženců husky vycítil, že se ho jeho majitelé chtějí zbavit a mstil se. Zaútočil totiž poté, co se rodiče dohodli se sousedy, že dají své dva psy, rušící svým štěkáním klid ve čvtrti, pryč.

Vyšetřovatelé hrůzného útoku psího zabijáka se však přesto chystají obvinit zdrcené rodiče ze zločinu z nedbalosti.

markete ( 6. května 2012 20:10 )

no ty psychologu nauc se nejdrive cesky.a pokud psum rozumim tak jsou rasy ,ktere miluji deti a jsou rasy u kterych se doporucuje nemit deti v jejich blizkosti.ale uprimne receno je to divne,kdyz pes udela tohle.to je opravdu nejlepe dat toho psa pryc.ja sama mam psy a ti psi jsou zvykli na deti,ale bez dozoru je nikdy nenechavam.i kdyz vim ,ze by za ty deti dychali,ale clovek nikdy nevi co se muze stat.

mouseova ( 30. prosince 2011 00:12 )

vybornyyyy - souhlas

mouseova ( 30. prosince 2011 00:06 )

Nesouhlasim, ze jsi psi psycholog a nastopro vis o cem mluvis Proc? Huskymu zde http://www.youtube.com/watch?v=hYVVCRqTz1Q rozhodne zadny zakon neveli zlikvidovat vetrelce... Take nesouhlasim ze psi deti radi nemaji. Nekteri ano, nekteri je miluji - neni to o tom ze jsou trpelivi. A to rikam ze sve zkusenosti, kdy hafani jsou v mem zivote uz od narozeni....

barry3005 ( 17. prosince 2011 11:44 )

Oni ti novináři někdy rádi přehání a je jedno jestli se jedná o bulvár a nebo tzv. "norm. tisk". Výrazy "Psí zabiják" a nebo ...... "Větší štěstí … měli jeho dva starší sourozenci, které se rodičům podařilo před útočícím psem zachránit",jsou nesmyslné a nechápu, proč redaktor nemá na paměti, že články čtou i lidé, kteří mají se psy zkušenosti. Pro dvouměsíční dítě nepotřebuji žádného zabijáka – stačí lehké chňapnutí a jeho slabá lebka je proražená. Nikde není napsáno, že by ten pes to miminko potrhal, takže už "záchrana před útočícím psem" je pravděpodobně domyšlená. Jednuduše, to miminko leželo v kolýbce,teda výšeji než byl tento pes, a to někteří psi nemají rádi. Berou to jako potupu jejich autority. Majitelé psů to znají, kdy paničkové "kapesních" psů zvedaji své miláčky do náruče, aby je chránili před velkým psem. Že tím tu situaci jenom zhoršují si vůbec neuvědomují. Proto ani malé děti, přibližně do 12-ti let(podle postavy a charakteru dítěte) nemají být v blízkosti psa.A to ani pod dozorem!!!! Jestli píše někdo něco jiného, tak je to nesmysl.Kousnutí je otázka zlomku sekundy a může přijít často velmi nečekaně. Ti co tu píši, že velký pes by se neměl chovat v bytech. To nesouhlasí.Je sice dobré, když má člověk domek se zahradou už z hygienických důvodu. Ale většina majitelů profesionálních psů má psy v kleci, která by u něm. ovčáku měla mít ca. 8m2. Teda méně než byt. To není vůbec žádným problém, protože pes spí denně v průměru ca. 20 hodin. Spánek je pro něho taky důležitější než žrádlo. Ti co mají psy v zahradě,musí se psem jít na procházku časově stejně dlouho jako ti, co je mají doma. K tomu ale taky patří,že pes který je na zahradě by měl být alespoň 3 hodiny denně v bytě majitele.

elssa ( 17. prosince 2011 11:39 )

a jsme u toho radeji než byste se snazila sžít s clovekem koupíte si sto psu, akceptujte jehho názor, a nemusí byt souhlasný s vasím, přece, nekdo má psa rád jiny ne,

Zobrazit celou diskusi