Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tohle je vůdce smečky, která roztrhala svou majitelku

Tohle je vůdce smečky, která roztrhala matku podivné chovatelky
Tohle je vůdce smečky, která roztrhala matku podivné chovatelky  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová, mivrk - 
14. prosince 2011
10:20

Smečka 25 rotvajlerů, kteří v pátek roztrhali matku (†60) své chovatelky v Radonicích nad Ohří, skončilo v Útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně. Osm psů je dospělých a 17 je štěňat. Chovatelka má přitom zvířata z nekontrolovaného chovu stále v nabídce na internetu. Štěně za 5 tisíc korun.

Zvířata nezodpovědné chovatelky odebíral v domě hrůzy zkušený pejskař a spoluprovozovatel útulku Jaroslav Kubalík. „Vedle v místnosti měla mrtvou mámu a ptala se, zda si pro štěňata bude moci přijet, že na ně má zájemce,“ kroutil hlavou nad otrlostí ženy.

„Takhle odporný kšeft se štěňaty jsem už dlouho neviděl. Výkaly tam dosahovaly deseti centimetrů. Psi museli být hladoví. V trusu nacházíme slámu, jehličí,“ argumentoval muž. Spolu se synem Davidem Blesku ukázali všechna odchycená zvířata. Většina psů byla bojácných, tudíž s předpokladem zákeřných reakcí. „Je to způsobeno špatným zacházením a tím, jak kromě krmení neměli s člověkem kontakt,“ řekl Jaroslav Kubalík.

Zato vůdce smečky byl jiný. Nebál se, ani neútočil. „Je sebejistý a nečitelný, tudíž nelze čekat, jak se zachová,“ řekl David Kubalík. Podle obou mužů při útoku zvířata jednala pudově a stará žena nezvládla vůdce smečky. Zda bude chovatelka obviněna za zabití z nedbalosti a týrání, ukáže až vyšetřování.

Provozovatel jimlínského útulku David Kubalík míní, že odebraní psi potřebují dostatek času Provozovatel jimlínského útulku David Kubalík míní, že odebraní psi potřebují dostatek času | Helena Lacinová

dexi.m ( 15. prosince 2011 00:27 )

ABSOLUTNE PLNE SOUHLASÍM S NÁZOREM barry3005,,ZASE JE TO JEN MEDIÁLNĚ NAFOUKLÍ ČLÁNEK A Z LIDSKEHO NEŠTESTÍ SI UDĚLALI KŠEFT...

aksura ( 14. prosince 2011 13:26 )

barry3005 ( 14. prosince 2011 12:40 )

jestliže jsou tyto fotografie z útulku, tak je to opravdu ostuda. Zaměstnanci,kteři se celý den starají o zvířata, nemají čas umýt zažloutlou podlahu a špinavou deku a natřít zrezavělé dveře. Jestliže se zde p. Jaroslav Kubalík vyjadřuje,že vůdce smečky je nečitelný, tak je vidět, že se v psech nevyzná. Každy profesionál ho vytáhne ven a vyzkouší ho. Už jeho další konstantování, že štěňata jsou velmi bojácná je při pohledu na fotku nepravdivé. Bojácní psi nikdy nepůjdou hromadně k němu a nebudou mu olizovat ruce a snažit se překonat zábranu.Nemluvě o klidně stojící matce. Jestliže veterinář konstantoval, že psi nejsou tak hubení a policie počítá s tím, že nebude nařízeno trestné stíhání,tak musí zde někdo lhát.I mezi policisty jsou zkušení psovodi,kteří dokáži okamžitě odhadnout situaci. I když neznám chovatelku,mohu podle stále stejně se opakujících článků pozorovat, že jak novinářka tak i tento vedoucí útulku pravděpodobně nemluví pravdu. Pravděpodobně to byla vše nešťastná náhoda, která je teď zase novináŕi zneužita a snaží se tak kopat nesmyslné hroby bez ohledu na obeť a současně majitelku psů. Pochybuji, že je ji tak lhostejné, že její vlastní psi způsobily smrt její matky. Při nechtěném kousnutí mohli prokousnout hlavní tepnu na ruce a ona vykrvácela. O bestiálně rozkousané paní nikde nebyla řeč.Kdyby měli někteří novináři trochu úcty k lidem, tak by tyto nelogické články nikdy nepsali. Ještě, když se novinářka ve výcviku a chování psů vůbec nevyzná.

klotilda ( 14. prosince 2011 11:44 )

O množírnách psů se mluví léta.Bohužel jen v souvislosti s pokousanými množiči,zoufalými sousedy obtěžovanými zápachem a nemožnosti cokoli pro týraná zvířata udělat.Jestliže pes nemá výsadu užitkového zvířete a normy na velikost klece,výběhu,kvality krmiva atp.tak snad by měl být posuzován aspoń jako zboží a mělo by se nanormovat jeho skladování a udržování.Množiči utržené peníze přeci musí danit,možná mají "chov" veden jako podnikání v zemědělství...Myslím,že kdyby stát chtěl, mohl by psí byznys regulovat tak, až by podnikavcům byla republika malá.

e.44 ( 14. prosince 2011 11:21 )

To bys toho po tomhle, čím dál horším bulvárním plátku, chtěla moc. Tady jsou schopní psát jenom nekonečné seriály o jedné věci, ani s přidáváním nových informací se moc neobtěžujou, většinou jenom napíšou v novém "dílu" to, co bylo v minulém, jenom jinými slovy

Zobrazit celou diskusi