Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trpišovský alias pirát č. 2222: Dluží 22,2 milonů

Autor: Veronika Pukačová, Kjos - 
23. listopadu 2011
11:51

Dvojky se staly Alešovi Trpišovskému (44) osudnými. Svým mercedesem s kmotrovskou espézetkou 2222 letos v lednu na D1 prudkým brzděním ohrožoval vozidla a způsobil bouračku. Teď je v úpadku jeho firma! Důvod? Dluží totiž 22,2 milionu.

„Všechno šlo z kopce právě po té nehodě na D1,“ svěřil Blesku jeho blízký spolupracovník. Pětaosmdesát nespokojených věřitelů, dluhy ve výši více než 22,2 milionu. Tak dopadl Aleš Trpišovský, jeden z nejznámějších silničních pirátů.

Telefon Trpišovského v úterý zvedl jeho kolega ze zbankrotované stavební firmy HRBS, a. s. Podle něj za vše může právě Trpišovského lednová bouračka. Tehdy na dálnici D1 dvakrát svévolně zabrzdil před auty v rychlém jízdním pruhu, jejichž řidiče chtěl potrestat za pomalou jízdu. Jeden z nich nestihl zastavit a do Trpišovského auta narazil.

Za pokus o těžké ublížení na zdraví a poškození cizí věci hrozí Trpišovskému až 12 let vězení. Nyní se zpracovávají znalecké posudky. „Začalo to nešťastnou publicitou kolem té nehody. Všechny firmy najednou chtěly faktury zaplatit hned, a hlavně banka vypověděla důležitý provozní úvěr a vznikl dominový efekt. Takovouhle skandalizaci nepřežije žádná firma,“ řekl Blesku spolupracovník Trpišovského, který si nepřál být jmenován.

Firmu nyní převzal insolvenční správce, který rozhodne o způsobu řešení úpadku. Například bude chtít prodat pohledávky firmy ve výši 27 milionů. Ty by měly dluhy umořit. Co bude s Trpišovským, však není jasné. „Je z toho špatný, dal do toho své jméno a na další podnikání vůbec nejsou myšlenky,“ dodal kolega.

marmat ( 8. prosince 2011 20:14 )

KAŽDOPÁDNĚ MISTR už není tak"namistrovanej" !!! Hysterka na silnici roztočil KOLA nové PĚTILETKY

Uživatel_5807388 ( 23. listopadu 2011 22:24 )

Vy co sem píšete, víte jen co napíše bulvár.Jak tomu rozumím já jemu dluží jiné firmy 27mil. a on 22,5mil,Tudíž by měl být v plusu.Druhá věc ,je ta že ta mediální kampan odstartovala konec této firmy. Podle přemýšlivých lidí,je s podivem, že takovou mediální kampan nezažili ani vrazy a ani řidiči co zabili ,ujeli,měli v sobě vysoké procento alkoholu. Do dneška nebyl znovu obviněn, Když ten p.Milec to znovu vrátil policii, už se stalo po druhé. Nechtěla ho zničit policie ,např.pracující pro stavební ... Ozývá se v mém okolí ,že mohl p Milce podplatit. Já tomu nevěřím,protože by byl v base hned .Ale jak nyní ještě čtu,je to pořád jen o té ZÁVISTI. TY CO PŘÍDOU O PRÁCI, ASI TAKOVOU RADOST MÍT NEBUDOU A NEZAMĚSTNANÝCH BUDE ZASE VÍCE . TO JE TA NEJVĚTŠÍ SRANDA,Z KTERÉ MRAZÍ. .

hnusoba ( 23. listopadu 2011 17:25 )

Dal to toho své jméno! No to je výhra!

pralinen ( 23. listopadu 2011 14:08 )

gauner s holou pr*deli

marie60 ( 23. listopadu 2011 13:53 )

Zobrazit celou diskusi