Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šluknovský buřič Lukáš Kohout: Cítím se jako Havel

Lukáš Kohout se přirovnává k obětem jako Milada Horáková
Lukáš Kohout se přirovnává k obětem jako Milada Horáková  (Autor: ČTK)
Autor: bali, ČTK, zufk - 
26. října 2011
21:41

Podvodník a organizátor protiromských pochodů na Šluknovsku Lukáš Kohout (28) má jít podle úterního rozhodnutí soudu na deset měsíců do vězení. S tím ale rezolutně nesouhlasí a chystá žádat hlavu státu o milost. Dokonce se přirovnává k Havlovi.

"Mé uvěznění je pouze politické a jde o umlčení mé osoby a zastavení dalších demonstrací," sdělil dnes ČTK Kohout s tím, že se nyní cítí jako Václav Havel v době disentu. V dalším prohlášení se Kohout přirovnal i k oběti justiční vraždy během komunistických procesů Miladě Horákové.

Proti rozhodnutí soudu chce podat stížnost. "Čekám na to, až dostanu písemné vyhotovení rozhodnutí, pak ale na 99 procent podáme s obhájcem stížnost," dodal Kohout. Napadnout chce procesní pochybení soudu, jelikož během jeho úterního jednání nebyl přítomen jeho obhájce.

Podvodník a mystifikátor

Kohout se proslavil, když se vydával za asistenta poslance Jana Kavana. Tehdy cestoval na zfalšované objednávky vystavené jménem poslanecké sněmovny letadlem po celém světě. Jeho podvod se provalil, když Kavanovým jménem objednal let tryskového V.I.P. letadla na Srí Lanku, letadlo totiž nedostalo povolení k přeletu nad Indií.

Kohout v posledních týdnech na Šluknovsku organizoval několik demonstrací namířených proti Romům sestěhovaným do ubytoven ve Varnsdorfu nebo v Rumburku. Některé pokusy demonstrantů dostat se k romským ubytovnám skončily střety s policií.

vstek ( 26. října 2011 22:41 )

Proč si novináři stále berou Šluknov do úst? Kohout je z Varnsdorfu a ve Šluknově se za něj na jeho demonstraci bílí lidé styděli a Romové se mu smáli.V novinách se o něm píše častěji než o Bartošové, ale jeho exibice zastírá daleko hlubší problémy, o kterých se radši nemluví.

bara ( 26. října 2011 22:16 )

gogo ( 26. října 2011 22:01 )

Cítí se jako Havel ? Tak to mu nezávidím ....

Zobrazit celou diskusi