Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf demonstrací na Šluknovsku Kohout: Odsedí si 10 měsíců za mřížemi

Podvodník a organizátor protiromských pochodů na Šluknovsku Lukáš Kohout má jít do vězení
Podvodník a organizátor protiromských pochodů na Šluknovsku Lukáš Kohout má jít do vězení  (Autor: ČTK)
Autor: INT, ljš - 
25. října 2011
16:35

Podvodník a organizátor protiromských pochodů na Šluknovsku Lukáš Kohout (28) půjde na  deset měsíců do vězení. Podle verdiktu českolipského soudu nedodržel pravidla stanovená podmínečným trestem, který mu byl v minulosti vyměřen.

Podle České televize byl Kohout před několika lety odsouzen obvodním soudem pro Prahu 1 za podvod a krádež. Část trestu si ve vězení odseděl a byl podmínečně propuštěn. Pravidla, která měl po propuštění dodržovat, však ale ignoroval. Nenastoupil ani k veřejně prospěšným pracím, ani se nepokusil škodu a pokutu uhradit.

Podvodník a mystifikátor

Kohout se proslavil, když se vydával za asistenta poslance Jana Kavana. Tehdy cestoval na zfalšované objednávky vystavené jménem poslanecké sněmovny letadlem po celém světě. Jeho podvod se provalil, když Kavanovým jménem objednal let tryskového V.I.P. letadla na Srí Lanku, letadlo totiž nedostalo povolení k přeletu nad Indií.

Kohout se také postavil do čela protiromských pochodů na Šluknovsku, kde ho tamní obyvatelé, rozhořčení z útoků několika nepřizpůsobivých Romů, silně podporovali.

V září byl potom obviněn z úvěrového podvodu, když si na falešné jméno koupil výpočetní techniku a půjčku pak nesplácel.

khubicek ( 25. října 2011 20:14 )

asi vas nadzvednu ze zidle a se soucasnou politikou vubec nesouhlasim a hluboce ji odsuzuji... ale tahle vyzirka se pouze chce svezt na vlne popularity, kterou si buduje za udajny boj proti soucasne vlade... jenze se prehlizi ze je uplne stejnej jako polici... je to totiz obycejnej zlodejicek, kterej prvne okradl stat a nasledne nejakeho obchodnika... ten clovek porusil zakon a pujde do basy... a to mu proste patri... politiku bych v tom vubec nevidel... a i kdyby... kdyby mel IQ aspon 90, tak by vedel, ze pokud neporusi podminku, tak mu nikdo nic nemuze... jenze nebyl dostatedne chytrej ani na to... takze prosim prestante tu slepe oslavovat tohoto uboheho zlodejicka a zamyslete se nad tim... v podstate tu obhajujete poruseni zakona... to za prve a za druhe.... je tak blbej, ze by to stejne nikdy nikam nedotahl... takze takovej parazit nikomu chybet nebude...

zlymikes ( 25. října 2011 18:57 )

Zcela názorný příklad toho,co čeká každého,kdo se pokusí ve zdejší demokracii zorganizovat nějaký protest,tedy výstraha!!!Seďte doma,držte hubu a nechte nás vládnout

gogo ( 25. října 2011 17:01 )

Někdy české soudy soudí spousty let... Když je třeba... Jindy soudí rychle... Když je třeba ...

Zobrazit celou diskusi