Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Lukáš Kohout: Policie ho viní z úvěrového podvodu

Lukáš Kohout si prý půjčil na cizí jméno
Lukáš Kohout si prý půjčil na cizí jméno  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mivr - 
22. září 2011
12:10

Organizátor varnsdorfských protestů Lukáš Kohout (28) je stíhán za úvěrový podvod. Prý si vzal půjčku na výpočetní techniku, při jejím sjednávání ale uvedl údaje jiné osoby.

Kohout byl už v minulosti za podvod jednou odsouzen, tehdy zároveň proslul jako falešný asistent poslance Jana Kavana. O jeho dalším trestném činu se hovoří už od začátku října, policie ho ale zadržela až teď a požaduje pro něj vazbu.

Kohout se podle policie podvodu dopustil letos v dubnu. U jedné ze společností poskytujících spotřebitelské úvěry si vzal půjčku na notebook, jenže se při jejím sjednávání vydával za někoho zcela jiného. "Získaný úvěr pak nesplácel, čímž společnosti způsobil škodu ve výši přes pětatřicet tisíc korun. Obviněný byl zadržen ve středu v dopoledních hodinách a byl umístěn do policejní cely," uvedl policejní mluvčí Vojtěch HaňkaHaňka. Kriminalisté zároveň požádali o vzetí do vazby.

O tom, že má Kohout možná opět problémy se zákonem, se vědělo už od začátku září. Policie ho kvůli údajnému podvodu povolala několikrát k výslechu, který se časově kryl s některou z demonstrací svolanou právě Kohoutem na varnsdorfské náměstí. "Časování bylo záměrné," řekl policejní zdroj. Za podvod a poškození cizích práv teď Kohoutovi hrozí až tři roky vězení.

karel128 ( 23. září 2011 07:37 )

Tak,a teď již jen schází,aby poslala policie pár svých vycvičených policejních "chraň a pomáhej",aby něco podpálily,..jako to udělala partička provokatérů-STBáků v r.1969 s AEROFLOTEM ,..aby mohli prohlásit,že tam vlastně řádí banda chuligánů,extremistů.. a měli tak důvod k tvrdému pendrekovému zákroku a zatýkání..!! Již to z minulosti známe,nic se u nás nezměnilo, a minulost se opakuje...!?!?

ssikl ( 22. září 2011 17:16 )

nj létal si jen by mě zajímalo, jestli i po takové zkušenosti je stále tak jednoduché si najmout vládní letadlo, ale to asi nikdo nezkoumá, stejně jako nikdo nevytahuje špínu na jiné místní "borce", kohout je prostě snadná kořist, ještě, že ho máme, policie má práci a nemusí se zabývat např. nějakou nedůležitou drobnou krádeží a noviny mají o čem psát

tochadda ( 22. září 2011 17:02 )

AlCapona taky neuměli v Americe zavřít za vraždy, tak ho nachytali na daňové úniky, prostě mocipáni si vždy najdou způsob, jak kritikovi zacpat hu-bu...

gogo ( 22. září 2011 15:43 )

Přesně tak...

anka ( 22. září 2011 14:06 )

no nejaky podvod...pamatuje tu aferu jak si letal soukromymi letadly po celem svete na ucet nasi vlady....to byl on

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání