Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Motorkářské gangy na Mallorce terorizují místní i turisty. Máme strach, tvrdí lidé

Autor: DVL - 
7. dubna 2024
05:00

Motorkářský gang Hells Angels (Pekelní andělé) terorizuje na oblíbeném španělském ostrově Mallorca místní i turisty. Nedávno jeho členové přepadli restauraci a vyhrožovali majiteli. Incidenty byly hlášeny i na jiných místech, píše britský deník Daily Mail. Turisté a místní začínají mít obavy, bojí se chodit do restaurací a vyzývají autority, aby zasáhly. 

Klub motorkářů Hells Angels rozpoutal novou vlnu násilí a vydírání na slunné Mallorce. Místní a turisté uvedli, že „žijí ve strachu“ z motorkářského gangu.

Skupinu vede téměř dva metry vysoký německý motorkář a bývalý profesionální boxer Frank Hanebuth, pod jehož vedením se skupina angažovala v různých kriminálních aktivitách od vedení drogové sítě, obchodování se ženami až po vymáhání dluhů.

Hanebuth se proslavil jako obávaný šéf motorkářského gangu Bones a měl také vazby na kurdské a albánské gangy, které kontrolovaly vykřičenou čtvrť jeho rodného města Hannover.

V roce 2012 ho zatkly speciální jednotky německé policie na základě obvinění ze zabití, které bylo později staženo. Poté obrátil svou pozornost na Mallorcu, kde nechvalně působí déle než deset let.

Ovládnout celou čtvrť?

Podle nejnovějších zpráv z města Palma byli šéf Hells Angels a jeho zástupce zatčeni poté, co 19. března zbili majitele místní restaurace. Byli obviněni z vydírání, ačkoli není jisté, jestli byl zatčen skutečně Hanebuth, protože se mluvilo pouze o šéfovi gangu. Později byli oba zločinci propuštěni, což vyvolalo mezi turisty a obyvateli obavy o bezpečnost, neboť členové gangu se mohou „volně pohybovat“ po ulicích Playa de Palma.

Jeden německý turista vypověděl, že se obává toho, že skupina „chce vládnout celé čtvrti“ a že zoufale vyzývá autority, aby zasáhly.

Hanebuth v současnosti zůstává na španělském ostrově jako vůdce odnože Hells Angels na Mallorce, zatímco vyšetřovatelé pracují na nedávném útoku v Playa de Palma. Oběť brutálního útoku - majitel restaurace, který byl zachycen na kamerách, promluvil o tom, jak šéf gangu vtrhl dovnitř a vydíral ho. Toto mu prý řekl: „Jestli chceš, aby to tu zůstalo otevřeno, zaplatíš nám 10 000 euro (v přepočtu přibližně 252 906 Kč). Jestli nám nezaplatíš, dostaneš se do velkých potíží.“

„Bojí se přijít do restaurace"

Majitel restaurace vysvětlil, že on a jeho rodina nyní „žijí ve strachu“, a dokonce zvážili možnost dům prodat a odejít z Mallorky kvůli tomu, že jsou gangy na ostrově mezi sebou propojeny. „Škody jsou obrovské. Naši zákazníci, z nichž většina jsou němečtí dovolenkáři, a obyvatelé mají strach přijít do naší restaurace. Mají strach, že by mohly nastat další útoky a vloupání,“ vypověděl napadený muž.

Po útoku v restauraci i další členové provozoven vyjádřili obavy ohledně zločineckých motorkářů. Jeden z nich řekl španělskému deníku: „Když se vyskytnou kolem nás, snažíme se, aby si nás nevšimli, ale napětí jde cítit.“

„Přijdou na bar, něco vypijí a nezaplatí. Když jim něco řeknete, začnou vám vyhrožovat, je to nesnesitelné,“ dodal muž.

Španělská národní policie v současné době vyšetřuje útok na majitele restaurace, analyzuje bezpečnostní záběry a očekává se, že navštíví další místa na ostrově, odkud byly nahlášeny další incidenty týkající se Hells Angels.

Motocyklový klub Hells Angels byl založen ve Spojených státech v roce 1948 a má asi 5 000 členů ve 350 odnožích. Podle španělských úřadů skupina založila svou pobočku na Mallorce v roce 2009.

yokky ( 7. dubna 2024 16:33 )

🆒🆒🆒🆒­🆒👍👍👍👍👍­👍👍🤣🤣🤣🤣­🤣🤣🤣✌✌✌­✌✌✌✌😁😁­😁😁😁

gabreta ( 7. dubna 2024 12:36 )

To jen u nás si v pohodě udělají sraz a Poldové jim ještě mávají a uzavírají pro ně křižovatky!!!

Zobrazit celou diskusi