Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Macronová otevřeně o svém manželství: Proč odkládala svatbu?

Autor: Darina Jíchová - 
2. prosince 2023
11:55

Vztah francouzského prezidenta Emmanuela Macrona (45) a jeho manželky Brigitte (70) připomíná scénář hollywoodského romantického filmu – náctiletý student lycea se zamiloval do své o čtvrt století starší učitelky, kterou si nakonec vzal. A Macron si pak navíc ještě splnil sen stát se prezidentem. Jenže to nebyla taková pohádka. První dáma v otevřeném rozhovoru přiznala, že věřila – nebo možná až doufala, že se její přítel zamiluje do mladší, uvedla pro magazín Paris Match.

Otevřenou zpověď Macronové přinesl například i deník The Independent, o první dámě Francie je známé, že nemá ráda, když se neustále opakuje, jak velký věkový rozdíl je s manželem dělí. A v minulosti se nechala slyšet, že ji těší, že už i na něm je vidět věk. Macronová je velmi vitální a volí mladistvý styl oblékání, umí zohlednit své přednosti – štíhlé nohy, a skrýt problematické partie jako krk nebo dekolt. Vydobyla si lásku a respekt Francouzů, i tak se ale mnohdy otevřených rozhovorů zdržuje.

Proto překvapila, když přišla se svou zpovědí, kde vzpomíná zejména na ranou fázi vztahu s prezidentem. Zmínila například to, že se Macronovi rodiče domnívali, že jejich syn ve skutečnosti randí s Laurence, dcerou své učitelky, a ne s učitelkou samotnou. Přece jen pro ně bylo neuvěřitelné, že by si jejich patnáctiletý syn začal něco se svou devětatřicetiletou učitelkou. První dáma rovněž vyjevila, že když pak Macron přešel z lycea v Amiens na jinou školu v Paříži, věřila, že se tam zamiluje do někoho jiného.

To se ale přepočítala jak Macronová, tak rodiče současného prezidenta. Vzdálenost rozhodně „neuhasila“ jeho lásku pro temperamentní učitelku a mladý Macron se zapřísahal, že si ji jednou vezme. A svého slibu dostál. „Pro mě byl vztah s takovým mladíkem devastující,“ přiznala Macronová. „Emmanuel musel odjet do Paříže a já jsem sama sobě říkala, že se tam zamiluje do někoho stejně starého… ale nestalo se,“ navázala.

„Děkujeme, že jste nás přijali.“

Macron si svou vyvolenou bral v roce 2007 a díky své manželce získal tři nevlastní děti ve svém vlastním věku. „Děkujeme, že jste nás přijali jako ne tak úplně normální pár,“ řekl po svatebním obřadu Macron. A děti byly jedním z důvodů, proč sňatek Macronová odkládala. „Podívejte se, nechtěla jsem jim ničit život, tak jsem si vzala nějaký čas. Trvalo to 10 let, než se všechno srovnalo. Nedokážete si představit, co o mně moje děti slýchaly. Na druhou stranu jsem ani já nechtěla přijít o svůj život,“ popsala náročné období.

Macronovi mají velmi vyvážený vztah, první dáma je prezidentovou tvrdou kritičkou, zvláště když má pocit, že jeho „arogance překročila míru“, umí mu dát najevo, kdy „přestřelil“. Zároveň je však také jeho nejvěrnější podporovatelkou. V rozhovoru Macronová vyzvedla manželův intelekt. „Překvapuje mě každý den. Já sama nemám takovou paměť, takovou inteligenční kapacitu. Zaznamenala jsem to už ve škole. Měla jsem spoustu talentovaných a chytrých žáků, ale žádný nedosahoval jeho kvalit. Moc ho obdivuji,“ vyznala se první dáma na závěr.

BobyNo1 ( 3. prosince 2023 08:36 )

Vám se ta fosilie líbí, jo?

BobyNo1 ( 3. prosince 2023 08:35 )

Svatební košile od Erbena, akorát že naruby.

BobyNo1 ( 3. prosince 2023 08:33 )

Rozumím Vám, i já bych v sobě musel najít obrovskou dávku tolerance.

qwerta ( 2. prosince 2023 21:10 )

😨 Kdyby mi syn predvedl takovou nevestu, velice tezko bych se s tim smirovala 😨 😨

hirenaa ( 2. prosince 2023 19:45 )

ach ti Češi...jen jedovate sliny

Zobrazit celou diskusi