Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Brigitte Macronová vytáhla královnu Camillu na „pinčes“. Karel III. promluvil v Senátu

Autor: ČTK, simao - 
21. září 2023
14:31

Britská královna Camilla během návštěvy Paříže vyrazila s manželkou francouzského prezidenta Brigitte Macronovou mj. do Francouzské národní knihovny, ale i protáhnout těla na stolní tenis. Karel III. pak poprvé vystoupil s projevem ve francouzském Senátu. Třídenní návštěva britského krále a jeho manželky ve Francii pokračuje i dnes.

Královna Camilla a Brigitte Macronová dnes předvedly svou soutěživost, když si zahrály stolní tenis během návštěvy tělocvičny v Paříži, uvedl britský Daily Mail.

I během sportovně laděné části programu však obě dámy působily velmi elegantně. Brigitte zvolila pro druhý den návštěvy britského královského páru červené sako z tvídového obleku francouzského střihu ve stylu klasického Chanelu, upozornil server. 

Na „pinčes“ vyrazily Camilla s Macronovou po návštěvě Francouzské národní knihovny. S generální ředitelkou Chanelu Leenou Nairovou dnes vedle toho navštívily i 19M Campus, založený francouzskou luxusní společností Chanel.  

Třídenní návštěva končí v pátek

Britský král Karel III. a jeho manželka jsou na třídenní státní návštěvě Paříže a Bordeaux poté, co si před půl rokem odložení jejich návštěvy vynutily stávky a nepokoje ve Francii.

S francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem se již britský královský pár setkal, další neformální setkání v Elysejském paláci je však naplánované i na dnešek po návštěvě katedrály Notre-Dame a vládního kulatého stolu k financování ochrany klimatu a biodiverzitě.

Poprvé v Senátu

Karel III. se přitom dnes stal prvním britským monarchou, který pronesl projev ve francouzském Senátu. Hovořil o nenahraditelném přátelství obou zemí na úrovni vlád i obyčejných lidí nebo partnerství ve sportu a umění. Závěrem asi patnáctiminutové řeči Karel III. vyzval senátory ke spolupráci na nové dohodě mezi Británií a Francií, která bude „neodkladně“ reagovat na stav klimatu a biodiverzity ve světě.

„Jsou to lidé, kteří jsou tou skutečnou hybnou silou v našem vztahu. Naše přátelství a vřelost stojí na každém novém propojení mezi námi, na nově nalezené radosti v kultuře toho druhého, na milionech návštěvníků, kteří proudí mezi našimi zeměmi,“ pronesl Karel III. v Lucemburském paláci před 348člennou horní komorou francouzského parlamentu.

Video  Camilla Parker-Bowlesová  - Videohub
Video se připravuje ...

Slova o ruské agresi na Ukrajině

Král také připomněl, že Francie a Británie společně podporují Ukrajinu v obraně proti už rok a půl trvající ruské invazi. „Stejně, jako se společně stavíme proti vojenské agresi, musíme chránit svět před tou největší existenciální hrozbou ze všech - globálním oteplováním, změnou klimatu a katastrofickým ničením přírody,“ řekl Karel III.

Britského krále uvedli krátkými proslovy předsedkyně Národního shromáždění Yaël Braunová-Pivetová a předseda Senátu Gérard Larcher. Larcher příležitost projevu britského krále označil za „výjimečnou“, stejně jako později Karel III. připomněl partnerství Francie a Británie ve 20. století a dodal, že „osud Spojeného království je velmi úzce provázaný s Evropou, na tom brexit nic nezměnil“.

V závěru své řeči britský král zdůraznil, že „v jádru všech společných snah“ obou zemí musí být mladí lidé, a připomněl kulturní historii, kterou obě země sdílejí. „Naši umělci ze sebe stále navzájem čerpají inspiraci. Od nezapomenutelných vyobrazení londýnské mlhy Claudea Moneta po současné digitální malby proměňující se krajiny v Normandii Davida Hockneyho,“ dodal Karel III.

Video  Osudová žena prezidenta Macrona: O 24 let starší manželka Brigitte  - Videohub
Video se připravuje ...

Milla ( 10. ledna 2024 03:12 )

Samí krasavci a krasavice nám tu píšou.Obě dámy jsou príjemné,hezké a mají šmrnc.NBo a jejich manželé evidentně dohlédnou dál než vy.

Uživatel_5634767 ( 21. září 2023 19:22 )

Bože jak se může někdo tak nehezký narodit jako je Camilla?! Má divnou křivou pusu a celkově brrrr.Jak je vidět i takové se mužským líbí. Karel III. je také šeredný, chudák. Macronová je alespoň trochu šik oproti Camille.Fakt děsná společnost oškliváků i když za to nemohou. Opravdu hezkých lidí je velmi málo.

y1xcvbnm ( 21. září 2023 15:38 )

Camilla ho musela uhranout , jinak to není možné a to teď vypadá dá se říci , nejlépe od mládí , jinak byla dost ošklivá žena

Zobrazit celou diskusi