Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Spořivá Macronová? První dáma Francie "zrecyklovala" šaty na státní večeři. Je jako Kate

Autor: Darina Jíchová - 
16. července 2023
14:08

Brigitte Macronová, manželka francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, patří beze sporu mezi nejvíc „šik“ první dámy světa. Tomu, co obléká, se věnuje velká pozornost. Sedmdesátnice navíc sahá po velmi mladistvých modelech. Zná svoje přednosti i slabiny, ráda ukazuje štíhlé nohy, skrývá naopak dekolt, krk i ruce. Proslula i svou láskou k podpatkům. Nicméně jako spousta slavných žen i ona propadla udržitelnosti a šaty nosí opakovaně. Nejvýrazněji to bylo patrné na večeři, kdy francouzský první pár hostil v Louvru indického premiéra Nárendru Módího.

Louis Vuiton, Balmain, Barbara Buiová, to jsou francouzské luxusní značky, ve kterých se Macronová na veřejnosti objevuje nejčastěji. Francouzi už si zvykli na její minimalistický vkus, přestože její oděv často nepůsobí honosně, vždy se jedná o designérské kousky. Šéf módní Federace haute couter a módy Serge Carreira v minulosti upozornil na to, že si první dáma musí dávat pozor na to, aby se nechlubila přílišným luxusem.

Garderoba první dáma je pro Elysejský palác citlivé a ožehavé téma, Francouze nejčastěji zajímá, kdo za oblečení platí. Macronová je známá tím, že si řadu šatů půjčuje, nebo jsou jí dokonce nabízeny designérským domem. Právě proto je nejčastěji vidět v modelech od Louise Vuitona, boty této značky často „recykluje“ a černé kožené lodičky se zlatou ozdobou nad podpatkem se staly klíčovou součástí jejího šatníku.

A vypadá to, že se rozhodla recyklovat i šaty. Tentokrát šlo o dlouhou bělostnout róbu se stříbrnou aplikací v pase – listy zdobený pásek, k tomu sladila i boty. Tytéž šaty vynesla Macronová už na státní večeři v roce 2021.

Opakovaným nošením šatů proslula hlavně princezny Kate, manželka prince Williama, následníka britského trůnu. V Británii „ekomóda“ a udržitelný styl „frčí“, také bývalá „paní premiérová“ Carrie Johnsonová si oblečení buďto půjčovala, nebo saha po cenově dostupných kouscích.

Video  Osudová žena prezidenta Macrona: O 24 let starší manželka Brigitte  - Videohub
Video se připravuje ...

lokii ( 17. července 2023 01:05 )

Pani Macronova je vzdycky tak elegantne oblecena - vsechno, v cem se objevi na verejnosti, ji sedi a padne. Je to dama.

milan59 ( 16. července 2023 23:57 )

Hmm a není ta tkzv. recyklace dražší? Výrobky které se nepotřebují se musí "zničit" strojově,pak se znovu strojově "vyrobí" ,hmm tolika elektřiny na to všechno Tak nevím jestli bych chtěl nějaký oblek,který už nechci dát do nějaké chemické "sešrotovanosti" a pak to znovu vzít na sebe

Pipina Královská ( 16. července 2023 16:22 )

Nelze srovnávat vyschloz a lakotnou větev Macronovou se svěží a lidskou Kate 🤷‍♀️

Zobrazit celou diskusi