Po setkání s ukrajinskými uprchlíky se večer William vydal na večeři do LGBT restaurace Butero. Může to být náhoda, místní ale gesto vnímají jako akt podpory homosexuální komunitě v rámci tradičně konzervativního katolického Polska.

K jídlu si William vybral »Kanapku w chałce«, což je sendvič s trhaným vepřovým masem, zelným coleslaw salátem a hranolkami s česnekovou majonézou. Cena: 39 zlotých, neboli něco pod 200 Kč. „Udělali jsme to, co nám jde nejlépe – nakrmili hosty. A zbytek je historie,“ napsal podnik na facebook k návštěvě partičky celkem 12 zaměstnanců Buckinghamského paláce, po níž si jen papírkem označili židli, na níž následník trůnu seděl. „A děkujeme za podporu,“ přidal majitel podniku Pawel Zasim tak, aby to bylo slyšet až »na vládě«.

Karel III. ruší cestu do Francie!

Britský král Karel III. (74) se chystal na svou první zahraniční cestu, v neděli měl vyrazit do Francie. Jenže tou právě cloumají masivní protesty proti plánované důchodové reformě, která oddaluje nástup do penze o 2 roky na 64 let. Jenže zůstane doma! Francouzi nejprve v obavách, aby nespokojenci nevypálili Versailles, zrušili plánovaný státní banket na královu počet, nakonec prezident Emmanuel Macron (45) požádal o úplný odklad. „...aby bylo možné Jeho Veličenstvo přivítat za podmínek, které odpovídají našemu přátelskému vztahu,“ uvedl Elysejský palác.

Video
Video se připravuje ...

5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou Videohub

Fotogalerie
47 fotografií