Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fialův poradce v Číně jednal s nejvyšším diplomatem: Schůzku rozebral komunistický tisk

Autor: ČTK - 
2. listopadu 2023
19:04

Poradce české vlády pro národní bezpečnost Tomáš Pojar se dnes v Pekingu setkal s nejvýše postaveným čínským diplomatem Wangem I, napsala státní tisková agentura Nová Čína. Wang podle ní uvedl, že Peking je připraven posílit „vzájemně prospěšnou“ spolupráci s Českou republikou.

Žádné konkrétní oblasti bilaterální spolupráce zpráva nezmiňuje. Tlumočí pouze Wangova slova o „společném rozvoji“ či o potřebě dodržovat „politické závazky“ a respektovat svrchovanost a územní celistvost jeden druhého.

Pojar podle Nové Číny řekl, že Česko je připravené rozvíjet vztahy s Čínou a posílit komunikaci, mimo jiné v souvislosti s válkou Ruska proti Ukrajině. Také podle čínské agentury ujistil, že česká vláda nadále uznává politiku jedné Číny.

Setkání Pojara s Wangem přišlo jen několik dní po cestě čínského představitele do USA, během níž jednal i s americkým prezidentem Joem Bidenem.

Video  Účastník kyjevské mise a Fialův poradce Pojar pro Blesk: Detaily o jednání se Zelenským!  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Uživatel_5522193 ( 3. listopadu 2023 07:04 )

Jen aby tam zase neblekotal nesmysly,na to jsou ti naši veltmajstři🙈

Ludmila Micikova ( 2. listopadu 2023 20:26 )

Když Petikoalici teče do bot jsou dobří i čínští komunisti.

Zobrazit celou diskusi