Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ručníková patrola ve Španělsku: Dovolenkáři čekají i dvě hodiny v řadě, než se otevře bazén

Autor: Darina Jíchová, BLK - 
4. srpna 2023
05:00

Letošní dovolenková sezona je spojená s nejedním bizarním trendem, majitelé a pracovníci turistických rezortů se nestačí divit, zvláště pak, když se jejich klienti doslova perou o lehátka u bazénu. Výjimkou nejsou ani hotely na španělském Slunečném pobřeží, tady vznikají několimetrové fronty, kde lidé hodiny čekají na otevření bazénu, aby zabrali ta nejlepší místa, uvedl list Daily Mail.

První lidé se do fronty řadí záhy po východu slunce, taková je jejich touha po lehátku co nejblíž vodě, někteří starší turisté posedávají na zemi či na donesených židlích, nespočet z nich si dokonce krátí čas čtením, mladší ročníky stojí. Jiní dovolenkáři přišli na vychytralý trik, pošlou své malé děti, aby předběhly starší ročníky a „ulovily“ lehátka. Tak to například vypadá každý den v čtyřhvězdičkovém rezortu Hotel Estival Torrequebrada nedaleko Málagy.

„Je to šílenství, když se bazén otevře,“ vypověděl pro Daily Mail jeden z turistů. „Lidi vtrhnou dovnitř a rvou se o lehátka. Rodiče pak dopředu postrkují svoje děti,“ dodal. A podobně to vypadá v hotelu Torremolinos na Slunečném pobřeží. Platforma TikTok je plná videí, kde se ostatní turisté vysmívají svým společníkům, kteří se perou o lehátka. Snímky pak ukazují desítky „rezervovaných“ míst pomocí ručníků.

„U hotelu jsou dva bazény, jen jeden z nich je pro děti, každý chce pak ležet přímo u vody a skluzavek. Rozhodně tu není dost lehátek pro všechny hosty hotelu,“ komentovala další turistka Charlotte Chartellová. „Jakmile plavčík otevře vrátka k bazénu, je to boj, lidé běží nebo vysílají své děti. Zažila jsem to těsně před plným vypuknutím sezony, teď to musí být hotová jatka,“ podotkla.

Stav na Tenerife je obdobný, i zde řádí „lehátkoví bitkaři“, někteří dokonce vstávají krátce po šesté, aby na lehátka umístili své ručníky a „označkovali si své území“. „Brány k bazénům otevřou kolem desáté. Člověk musí mít strategii, hlavní je sledovat plavčíka a údržbu,“ vyjevila turistka Laury Mackieová. „Je to směšné a vtipné zároveň,“ dodala.

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

Video  Top destinace pro rok 2023. Kam se letos vydat na dovolenou?  - Videohub
Video se připravuje ...

diskutujici ( 10. srpna 2023 16:46 )

Dovolena snů

zofinka1 ( 6. srpna 2023 17:34 )

Pokud chcete mít klid a pohodu na dovolené u moře, musíte si postavit dům v blízkosti moře s vytápěným bazénem. Máte pak dovolenou celý rok. Musím vás však upozornit, že vás ležení na lehátku vedle bazénu a každodenní plavání, po cca 2-3 letech omrzí a přestane bavit a budete se těšit na to, že v bazénu uvidíte vnoučata a budete se věnovat jim popř. příbuzným, kteří vás přiletí navštívit.

N Nxn ( 5. srpna 2023 16:12 )

Žádnou bitku nevidím.
Jak se tam v 6 dostanou, aby si obsadili lehátko, když se otvírá v deset?
Proč ta údržba jednoduše všechny ručníky a věci na lehátkách jednoduše neposbira v rámci úklidu? To nechápu.

illyria ( 4. srpna 2023 23:26 )

Jaké obsazování ručníkem? Já ctím zákon zvednutého zadku... Ručník odložím na zem a mám lehátko...

turista.z. ( 4. srpna 2023 23:21 )

Bojime se sami svych myślenek, predstav.,
Dejme żivotu śanci, " ABY SI TO SPOLEĆNE S NAMI, ŻIVOT UŻIL.. "

Zobrazit celou diskusi