Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bidenův nebinární náměstek ukradl kufr s ženským oblečením. Hrozí mu pět let v base

Autor: ula - 
30. listopadu 2022
14:18

Sam Brinton, první nebinární úředník vlády amerického prezidenta Joea Bidena, údajně v září ukradl na letišti v Minneapolis kufr v hodnotě 2 325 dolarů (téměř 56 tisíc korun). Podle policie pak dámské oblečení ze zavazadla vyhodil a kufr používal další měsíc, ačkoliv policii tvrdil, že ho "vzal omylem". V prezidentově administrativě skončil. Podrobnosti přinesl portál New York Post.

Sam Brinton – jeden z prvních genderově nebinárních úředníků federální vlády – údajně ukradl kufr za 2 325 dolarů z výdeje zavazadel v Minneapolis v polovině září letošního roku, uvádí soudní spis. 

Brinton, který při oslovování používá zájmena oni/ony, byl konfrontován policií, zpočátku krádež tašky popíral a tvrdil, že uvnitř kufru bylo jeho oblečení. 

Brinton, který pracuje jako náměstek ministra pro likvidaci vyhořelého paliva a odpadu v Úřadu pro jadernou energii ministerstva energetiky, pak ale změnil názor a začal tvrdit, že zavazadlo vzal omylem. Na policii pak vypověděl, že poprvé si uvědomil, že kufr není jeho, když ho na hotelu otevřel. Poté dle svého tvrzení znervózněl, kufr vyprázdnil a oblečení nacpal do zásuvek v hotelu.

Vězení a pokuta čtvrt milionu

Když byl na policii poprvé ohlášen ztracený kufr, policisté prozkoumali záběry z letiště, které údajně ukázaly, že Brinton popadl zavazadlo z jezdícího pásu a odstranil z něj identifikační štítek se jménem majitelky.

Brinton byl později zatčen při dvou cestách do Washingtonu, na který si vzal údajně ukradený kufr.  „Kdybych si vzal jiný kufr, rád ho vrátím, ale nemám žádné oblečení, které by patřilo někomu jinému, bylo to moje oblečení, “ řekl Brinton při výslechu.

Brintona pak zřejmě dostihlo svědomí a zavolal policistovi o dvě hodiny později a přiznal se, že nebyl „zcela upřímný“. Bidenův úředník byl obviněn z trestného činu krádeže movitého majetku. Kvůli obvinění dostal dovolenou a podle burzy Monitor, který sleduje kroky vládních úředníků, byl začátkem tohoto měsíce jmenován jeho dočasným nástupcem jiný úředník. Pokud bude Brinton odsouzen, může dostat až pět let vězení nebo pokutu 10 000 dolarů (240 tisíc korun).

Video  Překvapivá role Trumpa ve volbách: Závaží pro republikány a trumf pro demokraty, říká expert  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Jokl ( 3. prosince 2022 09:04 )

Je třeba tyto zrůdy systematicky fyzicky likvidovat.

Lomikel ( 30. listopadu 2022 17:19 )

vynikající, tuplovaně unipolární jedinec.
V civilizované zemi se takové postižení obvykle léčí na psychiatrii....

y1xcvbnm ( 30. listopadu 2022 16:11 )

to je krásná úřednice , jen co je pravda, v první chvili jsem myslel že je to Biden sám

e.lesanova ( 30. listopadu 2022 16:07 )

5 let basy bude obnášet i 10 let dohadů, kam "tohle" umístit

naidka ( 30. listopadu 2022 16:04 )

Zapomněl jsi udělat hrubku.

Zobrazit celou diskusi