Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klisna Sugar předstírá spánek, aby na ní nikdo nemohl jezdit. Svou pózou baví internet

Klisna Sugar raději leží a předstírá spánek, aby ji ostatní nechali být.
Klisna Sugar raději leží a předstírá spánek, aby ji ostatní nechali být.  (Autor: Twitter.com/jim rose circus)
Autor: pma - 
30. června 2022
10:57

Vtipné počínání klisny jménem Sugar baví v posledních dnech uživatele sociálních sítí. Kůň totiž předstírá, že spí, aby se vyhnul jízdám s jezdcem. O zábavné klisně informoval americký New York post.

Zvířata někdy dokážou svým chováním překvapit. To se povedlo i klisně jménem Sugar, která si usmyslela, že zkrátka nebude dělat to, co by se od ní očekávalo. Kategoricky odmítá, aby na ní kdokoliv jezdil.

Všichni jsme tak trochu Sugar 

„Seznamte se, to je Sugar. Nemá ráda, když se na ní jezdí. Pokud k ní přiblížíte se sedlem, lehne si a předstírá, že spí. Sugar odmítá otevřít oči, dokud jezdci neodjedou,“ uvedl na Twitteru uživatel Jim Rose. Fotka byla zveřejněna 12. června a během pár dní nasbírala stovky tisíc lajků, desetitisíce lidí příspěvek sdílely. „Pane Bože, to je tak chytrý kůň,“ napsal jeden sledující. „Ruku na srdce, všichni jsme tak trochu Sugar,“ smál se další uživatel. „No a jak to funguje ve výsledku, užívá si pohody?“ ptala se další sledující.

Sugar zřejmě není jediným koněm, který se chová lehce nekonvenčně. Profesor environmentálních studií Dustin Mulvaney počátkem roku na twitteru sdílel klisnu jménem Minnie. „Tento kůň se jmenuje Minnie. Je jí 31 let a ráda spí celý den na zemi na slunci. Je s ní vše v pořádku,“ napsal Mulvaney.

Ležení na zemi je v pořádku 

Někteří lidé se na sociálních sítích strachovali o zdraví obou klisen. Ležící kůň totiž u mnoho lidí symbolizuje fakt, že je zvíře nemocné či těsně před smrtí. Americký deník New York Post však připojil reakci Dr. Susan Hazeové, expertky na chování zvířat. „U tohoto druhu je koní je spánek vleže poměrně běžný kvůli hlubšímu REM spánku,“ vysvětlila odbornice.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

frantacizek ( 30. června 2022 16:03 )

zteplá

frantacizek ( 30. června 2022 16:02 )

a vypije až z teplá a ještě k němu nejde celý den, jak je konsternovaná

frantacizek ( 30. června 2022 16:01 )

to je ale níííc. Kamošova kočka nepije mlíko, pokud nemá pokojovou teplotu. Musí ho vytáhnout vždy večer předem. Jak ho dá z ledničky ráno, že zapomněl, ona dojde, zkusí, podívá se na něho vyčítavě a jde si zas lehnout na radiator nebo do domku..

dynaty ( 30. června 2022 12:25 )

že by si vzala příklad z naší sněmovny a parlamentu?

Zobrazit celou diskusi