Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Josef (19) v Maďarsku našel popálené štěně v tašce od krve: Zachránil mu život, pejska si vezme domů

Autor: VaB - 
5. června 2022
16:34

Devatenáctiletý Čech Josef si během jízdy dodávkou v zapadlé a malé obci v Maďarsku všiml zakrváceného pytle ležícího v příkopu. Nedalo mu to, zastavil a koukl se, co se stalo. Když na něj z pytle vykouklo štěně malého pejska, nestačil se divit. Svou duchapřítomností mu zřejmě zachránil život, zvíře bylo popálené, zraněné a podvyživené. V pytli ho neznámí lidé zřejmě vyhodili za jízdy z auta.  

„Začalo to v Maďarsku, když jsem projížděl chudou vesnicí. Za tou jsem po levé straně u silnice viděl pytel od krve,“ popsal Josef Chyba pro Blesk. Ne každý by zastavil, on ale ano a šel se přesvědčit, co to v trávě vedle silnice leží.  

Když se přibližoval, tak na něj vykoukl zmatený, hubený a zraněný pejsek. „V tu ránu jsem mu dal napít, ze začátku se mu moc nechtělo, pak jsem mu dal i najíst,“ doplnil mladý Čech. „Pak jsem ho chytil a zahřál v autě. Potom se mnou na cestách strávil asi dvě nebo tři noci,“ dodává.  

Video  Zachránil vyhozeného psa 
Video se připravuje ...

Záchrana života 

Třetí den se zdravotní stav pejska začal zhoršovat, byl na tom hůř a hůř. „Přejel jsem k rakouským hranicím, tam jsem policistům vysvětlil svou situaci. Potom jsem dojel na jejich stanici do Alp. Ti bez váhání zavolali veterinářku, která okamžitě přijela a pak mu dávala de facto první pomoc,“ vypráví devatenáctiletý mladík.

Nedávno byl s veterinářkou v kontaktu, dozvěděl se, že je pejsek už z nejhoršího venku. Ještě předtím ho stihl pojmenovat, dal mu jméno Lucky – v překladu do češtiny to znamená štěstí...  

Popáleniny, záněty... 

Pejska si s sebou vzít do České republiky nemohl, protože domů nesměřoval. „Jsem s nimi ale domluvený, že až za nimi pojedu, tak si ho vezmu k sobě a adoptuji ho,“ popsal.  

Dozvěděl se taky něco o tom, co všechno štěněti bylo. „Měl těžké záněty, popáleniny, byl hodně podvyživený a podle všeho ho měli vyhodit za jízdy z auta,“ doplnil Josef s tím, že v tomto stavu byl v pytli v příkopu asi delší dobu. 

Než pejska naložil do auta, tak se ještě přesvědčil, jestli někde poblíž u silnice není další štěňátko. „Vím, že se štěňata drží pohromadě, radši jsem tam prošel pole a okolí, další jsem už ale naštěstí nenašel,“ dodal zachránce pro Blesk. 

Na závěr vzkázal, že jeho čin snad někomu otevře oči. „Musíme si uvědomit, že i pes má duši a je mu třeba v takové situaci pomoc,“ uzavřel.  

rubina ( 6. června 2022 14:31 )

rubina ( 6. června 2022 14:30 )

Pánovi posílám

snehulak ( 6. června 2022 13:46 )

Nespletli jste to, Bleskaři? Nebylo to na Ukrajině a nebyl do pytle vložený i zápisníček vraha, sovětského seržanta?

defakto ( 6. června 2022 12:18 )

... chudák pejsek ten musel zažít ! Ještě že mněl štěstí na pana Josefa , je to skvělý člověk , díky mu za to ! Ten pejsek mu to svou láskou vrátí stonásobně.

Ramita ( 6. června 2022 02:15 )

Děkuji, děkuji, děkuji, že tak hodný a soucitný člověk jste. Co dodat, KÉŽ BY TAKOVÝCH HRDINŮ BYLO VÍC A VÍC...
Děkuji Vám moc a pejskovi přeji šťastný život.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání