Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Macron ukázal ve finále kampaně svůj „koberec“. Mnohé odradil, jiné nalákal

Autor: Darina Jíchová - 
20. dubna 2022
05:10

Ve Francii se schyluje ke druhému kolu prezidentských voleb, ke kterým podle všech odhadů postoupil současný prezident Emmanuel Macron (44) a jeho pravicová soupeřka Marine Le Penová (53), oba se spolu utkali již v roce 2017. Politici nyní dělají všechno pro to, aby na svou stranu získali voliče. Macron se uchýlil k podivné taktice, které jedni tleskají a druzí mají za machismus, hitem internetu je snímek, kde je Macron v rozhalené košili a ukazuje svou zarostlou hruď.

Oficiální fotografka francouzského prezidenta Soazig De La Moissonnièreová v pondělí zveřejnila sérii snímků ze zákulisí nadcházejícího druhého kola voleb, jeden z nich – záběr z Marseille zaujal více než ostatní. Macron na fotce ležérně sedí na žluté kožené pohovce. Jeho posed je podle několika analytiků typický manspreading – tedy silácká póza, kdy muž sedí s roztaženýma nohama a zabírá co nejvíce prostoru. Macron je na gauči sám, tudíž nejde aspoň o manspreading na úkor někoho dalšího.

Ještě více však lidi fascinuje jeho odhalený a zarostlý hrudník. Jde o letošní trend, hruď ukázal na Oscarech herec Timothée Chalamet a na předávání cen Grammy pak i Jared Leto či Lenny Kravitz. Na rozdíl od Macrona tito tři slavní muži vyznají ještě jeden trend dneška – do hladka depilovanou hruď. V minulosti se však zarostlá prsa také objevovala na veřejnosti, proslavil je Sean Connery nebo Burt Reynolds, jak uvádí deník The Guardian. Chlupy na hrudníku stejně jako různé trendy mizejí z módy a znovu do ní vcházejí.

Jen ve Francii muž využívá tělo k výhře u voleb

A navíc Francouzi mají celkově otevřený a pozitivní vztah k ochlupení a podle mnohých reakcí na twitteru jsou to spíš více úzkoprsé národy, kdo se zhrozil Macronovou fotkou. Političtí analytici nabízejí vysvětlení, že se Macron snaží zaujmout i mladší generaci voličů, kteří se přiklánějí k vizi pravicové kandidátky.

Macronovu novou taktiku rozebrala také britská novinářka Samantha Bricková.Jenom Francouz by použil vlastní tělo k vítězství politické kampaně,“ zhodnotila. „Nebudu vám lhát, málem mi zaskočilo latté, když jsem snímek viděla,“ doplnila novinářka. Podotkla, že jen co byla fotka zveřejněna, na twitteru se rozjela debata o tom, zda se nejedná o fake. Přece jen světový lídr by se nenechal takhle zvěčnit, nebo ano? Bricková, která momentálně žije ve Francii, vypověděla, že měla mail plný zpráv od svých britských přátel.

„Macron ví, co dělá.“

„Ať už psali cokoliv, shoda byla jasná – my, Britové, máme rádi své politiky v košili zapnuté až ke krku,“ shrnula. „Jenže Macron se nesnaží nalákat britské či jiné voliče,“ připomněla Bricková, Macronovi jde hlavně o Francouze. Podle ní jde v rámci Francie a politických kampaní o mistrovský kousek. „Nemůžu se na to přestat koukat, má můj hlas,“ tohle byla podle Brickové reakce jedné z jejích francouzských známých. „Macron ví, co dělá. Byl si vědom toho, co taková fotka vyvolá,“ domnívá se Britka.

„Potřebuje hlasy, hlasy francouzských žen, moc dobře ví, že Francouzky zarostlé mužské hrudníky zbožňují, co si budeme povídat, nejsou v tom samy,“ uvedla Bricková. „Macron je velmi vzdělaný a nejednou na nějakém volebním mítinku citoval poezii, ví, jak na to. Navíc spousta Francouzek hodnotí zarostlou hruď nejen jako sexy symbol, ale jako symbol bezpečí a jistoty, a to jsou hodnoty, které by měl lídr mít,“ dodala Bricková. „A jestli tohle je dílo Brigitte Macronové, která je ztělesněním francouzského šarmu a kterou obdivuji? Pak bravo madam!“

Video  Osudová žena prezidenta Macrona: O 24 let starší manželka Brigitte  - Videohub
Video se připravuje ...

y1xcvbnm ( 20. dubna 2022 09:23 )

jak asi vypadá macronová bez paruky??? To by bylo podíváníčko

Zobrazit celou diskusi