Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vůdce ruských nacionalistů Žirinovskij zemřel? Kreml nejdříve smrt potvrdil, pak couvl

Aktualizováno -
25. března 2022
10:29
Autor: Mii, Darina Jíchová - 
25. března 2022
10:11

Zemřel kontroverzní ruský politik a lídr Liberálnědemokratické strany Ruska (LDPR) Vladimir Žirinovskij. Informoval o tom telegramový účet Mash, zprávu posléze potvrdil ruský poslanec Alexandr Pronjuškin. Pak ale informaci vzal zpět, takže není jisté, v jakém stavu nyní politik je. Žirinovskyj dlouhodobě zápasil s covidem.

Předseda Státní dumy Ruské federace Vjačeslav Volodin zprávy o Žirinovského smrti popřel, zdravotní stav politika je prý vážný, ale stabilní a Pronuškin svůj původní příspěvek vymazal. Ministerstvo zdravotnictví rovněž uvedlo, že stav Žirinovského je stabilní a že mu poskytují veškerou možnou péči a pomoc.

Pronjuškin se následně omluvil, že na svém Telegramu sdílel zprávu o smrti Žirinovského a pohrozil, že novináři portálu Mash zodpovědní za publikaci informace budou potrestáni.

„Chci uklidnit všechny, kdo se obávají o zdraví Vladimira Volfoviče Žirinovského. Žije. Jeho stav je opravdu vážný. Dnes byl na CT. Máme o něj strach, lékaři bojují o jeho život. Je to skvělý chlap,“ napsal Volodin na svém telegramovém kanálu podle ruské verze televize BBC.

Žirinovskij je pokládaný kvůli kontroverzním výrokům za vůdce ruských nacionalistů. Politik měl po covidu vážně zasažené plíce, uvedla minulý rok agentura Interfax s odvoláním na nejmenovaný zdroj obeznámený se situací. Žirinovskij v prosinci oznámil, že se nechal poosmé očkovat proti covidu-19, připomněl list Kommersant.

Video  Vladimir Žirinovskij: jeho život a skandály  - Videohub
Video se připravuje ...

V posledních týdnech politik komentoval válku na Ukrajině. Jeho strana rozhodnutí provést invazi označila na za „vizionářské“, informovala agentura TASS. „Můžeme se vykašlat na názory Západu a USA!“ uvedla později v oficiálním prohlášení LDPR k hrozbě západních postihů. 

21:22
Dnes

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
Dnes

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
Dnes

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

bullshit ( 25. března 2022 12:32 )

To je jak od Nárožného...kolenní reflex, zorničky, vše dopadlo pozitivně, žije

Zobrazit celou diskusi