Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žirinovskij (75) má vážně zasažené plíce. S covidem leží na přístrojích ve špitálu

Autor: ČTK - 
9. února 2022
19:20

Kvůli nákaze koronavirem musel být hospitalizován Vladimir Žirinovskij, pokládaný kvůli kontroverzním výrokům za vůdce ruských nacionalistů. Politik má vážně zasažené plíce, uvedla agentura Interfax s odvoláním na nejmenovaný zdroj obeznámený se situací.

Žirinovskij je předsedou Liberálnědemokratické strany Ruska (LDPR). Žirinovského spolupracovník, poslanec Vasilij Vlasov, hospitalizaci nepotvrdil, jen uvedl, že Žirinovskij pracuje s dokumenty a cítí se normálně.

Na přímou otázku, kde se předseda strany nachází, ale neodpověděl. Interfax dodal, že Žirinovskij se v poslední době na veřejnosti neobjevil, ale kvůli koronaviru se snížil i počet parlamentních jednání a akcí.

„Jeho stav je kritický. Nikdo nedává žádné záruky. Všechno komplikuje souhra několika nemocí,“ uvedl však server RBC s odvoláním na své zdroje.

Žirinovskij v prosinci oznámil, že se nechal poosmé očkovat proti covidu-19, připomněl list Kommersant.

V Rusku za uplynulý den přibylo 183 103 případů koronaviru, což je v zemi dosud nejvíce, uvedla agentura Reuters. Dnes ohlášený přírůstek překonal dosavadní maximum z neděle, kdy ruské úřady informovaly o 180 071 nových případech koronavirové infekce.

Od druhé poloviny ledna Rusko prakticky denně hlásí rekordní přírůstky, které souvisejí se šířením varianty omikron. Výjimku tvořily pondělí a úterý, kdy vládní krizový štáb zaznamenal pokles.

V zemi s přibližně 146 miliony obyvatel se od začátku pandemie nakazilo více než 13 milionů lidí, z nichž podle vládního krizového štábu 337 390 nákaze podlehlo. V uplynulých 24 hodinách to bylo 669 lidí. Přes 10,8 milionu pacientů se z nemoci uzdravilo.

Statistický úřad Rosstat udává prakticky dvojnásobný počet obětí pandemie. Tento rozdíl vláda vysvětluje tím, že statistici do údajů započítávají i zemřelé, u kterých se na nákazu přišlo až po smrti. Podle statistického úřadu od dubna 2020 do konce loňského roku v souvislosti s covidem-19 zemřelo 662 486 lidí.

Video  Putin západu ukazuje svaly. Analytik zmínil páky, kterými Rusko tlačí i na Česko  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

MrElephantus ( 9. února 2022 21:53 )

To je ten, co chtěl bombardovat Evropu na Silvestra a Polsko vymazat z mapy Evropy? Ach, ta nelítostná karma...

ingmarie ( 9. února 2022 21:29 )

Velký odpůrce očkování , takže s ním toho v nemocnici moc nesvedou. My taky uvolňujem opatření a už je to na svobodě každého a jeho zodpovědnosti k vlastnímu životu. Když ho to tady už nebaví a nebo věŕí vymaštěncům ….,

rezacek ( 9. února 2022 20:05 )

Byl očkován? Myslím vakcinou, ne sputnikem. Pokud ano (a to je velice nepravděpodobné), pak je mi ho líto. Pokud ne, tak je svého štěstí strůjcem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa