Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vyhazov z Bílého domu. Vlčák Major po útocích na lidi musel pryč, Bidenovi mají nové štěně

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
21. prosince 2021
08:45

Americký prezident Joe Biden si přinesl do Bílého domu nového psa - štěně německého ovčáka Commandera. Několik záběrů s novým psem zveřejnil Bílý dům na oficiálním účtu prezidenta na twitteru. V lednu pak ve zvířecím osazenstvu sídla amerických prezidentů přibude kočka, kterou si přinese Bidenova manželka Jill, informovala agentura AP.

Štěně, které se narodilo v září, darovali Bidenovi jeho blízcí. Jméno Commander (anglicky velitel) odkazuje na prezidentovo postavení vrchního velitele amerických ozbrojených sil, uvedl Bílý dům. Štěňátko dostal Biden od svého bratra Jamese a švagrové Sary Bidenové k narozeninám, upřesnil Bílý dům. Prezident 20. listopadu slavil 79. narozeniny.

Příští měsíc by pak v sídle amerických prezidentů měla přibýt i kočka. Úmysl si ji pořídit do Bílého domu oznámila Bidenova manželka Jill v listopadu loňského roku krátce po zvolení stávajícího amerického prezidenta.

Major už se do Bílého domu nevrátí

Manžele Bidenovy doprovázela do Bílého domu dvojice německých ovčáků Champ a Major. Champ, který dělal páru společnost 13 let, uhynul letos v červnu, zatímco Major se musel vrátit do soukromé rezidence Bidenových ve státě Delaware poté, co několikrát pokousal zaměstnance prezidentského úřadu.

Podle prohlášení mluvčího americké první dámy Michaela LaRosy se už s návratem Majora do Bílého domu nepočítá. Uvedl, že po konzultaci s veterináři a odborníky na chování psů se manželé rozhodli, že Majora nechají v prostředí, které zná. Podle některých expertů totiž agresivní chování psa bylo způsobeno stresem z neznámého prostředí Bílého domu.

Video  Viděl jsem umírat seniory, které od očkování odradily jejich děti, říká primář Straka  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi