Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Trump s Melanií mají nové voskové figuríny: Exprezident je zachycen, jak tweetuje

Autor: Darina Jíchová - 
16. října 2021
10:30

Pro prezidenturu Donalda Trumpa bylo charakteristické jeho tweetování, na sociální platformě oznamoval všechna důležitá rozhodnutí, vedl zde i útoky proti svým oponentům a nezdráhal se sdílet mnohdy až zavádějící tvrzení. S mobilem v ruce ho zvěčnili i umělci z muzea voskových figurín Madame Tussauds na Blízkém východě v Dubaji, uvedl list Daily Mail.

Společnost voskovému exprezidentovi Spojených států dělá samozřejmě jeho manželka Melania, figurína slovinské exmodelky má modré upnuté šaty pod kolena. Tento model je replikou skutečných šatů, které Trumpová vlastní, a ve kterých se ukázala během manželovy kampaně v roce 2016.

Trump má figurínu i v New Yorku

Nejedná se o první voskovou figurínu, kterou Trump má, tu vůbec první připravili pracovníci muzea Madame Tussauds v New Yorku už v roce 1997, v roce 2017 ji po inauguraci „zmodernizovali“. V roce 2016 debutovala i první vosková figurína Trumpové. V dubajském muzeu, které bylo otevřeno tuto středu, dělá Trumpovým společnost třeba i čínský prezident Si Ťin-pching nebo modelka Kylie Jennerová. Celkem je zde zatím 60 figurín.

„Figurína mu je dost podobná, ale není dost oranžová,“ komentovala jedna z návštěvnic Marwa al-Haddadová, která si s Trumpem hned udělala selfie snímek. Oranžovou barvou narážela na odstín pleti amerického exprezidenta, v tisku se vždy spekulovalo o tom, že má buď make-up, nebo to přehání se solárkem. Až na pozici je figurína Trumpa identická s tou, která je v New Yorku. Její tvorba zabrala 6 měsíců a pracovalo na ní 20 umělců z londýnského studia.

Video  Donald Trump opouští Bílý dům  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi