Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tornáda, kroupy a lidé v metru po pás ve špinavé vodě. Předvoj bouře Elsa zasáhl New York

Autor: Darina Jíchová - 
9. července 2021
14:00

Bouře Elsa dál pustoší Spojené státy, z Floridy se přehnala přes Severní Karolínu a Virginii, kde způsobila tornáda a zamířila do New Yorku. Ve velkoměstě bouře spojená s přívalovými dešti vyvolala bleskové záplavy, řidiči zůstali uvěznění ve svých vozech, voda zaplavila i metro, dosahovala až do výšky pasu, uvedl list Daily Mail.

Západní pobřeží USA se potýká s tropickou bouří Elsa, její předvoj ve čtvrtek značně překvapil Newyorčany, mnohé řidiče museli zachraňovat policisté, když je v autech uvěznily záplavy. Problémy zaznamenala také tamní letiště, která kvůli počasím musela některé lety úplně zrušit, další odlétaly se značným zpožděním.

Na twitteru se objevilo šokující video z metra, kde se lidé brodí špinavou vodou, která jim dosahuje až do pasu. Sousední New Jersey rovněž čelilo náporu bouře, kromě záplav bouři doprovázelo krupobití. Zasažena byla i metropole Washington, D. C. Meteorologové varují, že bouře Elsa bude dál postupovat na území státu New York. Plný úder bouře přijde v pátek odpoledne.

Byla to jen ochutnávka

V newyorské čtvrti Bronx zasahovali záchranáři, právě zde voda zaplavila silnice, na Manhattanu metro. Lidé v metru se před vodou snažili chránit pytli na odpadky. Pod vodou se ocitlo hned několik stanic, na videu je překvapivě však vidět, že některé vlaky přesto jezdily dál. Dopravní podnik na místo poslal své zaměstnance a nejhůře zasažené stanice byly uzavřeny.

„Střed tropické bouře Elsa se pohybuje přes východní část Severní Karolíny, míří do oblasti Nové Anglie,“ meteorologové mapují trasu bouře. Upozornili na to, že předvojová bouře, která zasáhla New York, byla jen „ochutnávka“. Na Floridě si řádění Elsy vyžádalo jednu oběť a nejméně 9 zraněných, prohnala se také přes Barbados a Karibik, kde si vyžádala 3 oběti.

Video  Porovnání, jak to na jižní Moravě vypadalo v pátek 25. 6., a jak to vypadá dnes  - HZS ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi