Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kniha odhaluje, co si o Trumpovi myslí syn Barron. Po debatě s Bidenem otci vytkl tvrdost

Autor: Darina Jíchová - 
17. října 2021
19:30

Barron Trump (15) je nejmladší a zřejmě také nejvyšší z dětí bývalého prezidenta Spojených států Donalda Trumpa (75), otcovu prezidenturu strávil spíše v ústraní. Jeho soukromí pečlivě střeží jeho matka, někdejší první dáma Melania Trumpová (51). Nová kniha však odhaluje, co si Barron myslí o svém otci, i to, jak teenager reagoval na prezidentské debaty, uvedl list Daily Mail.

Trumpovi jsou často předmětem různých neautorizovaných biografií, nejnovější kniha pochází z pera americké spisovatelky a moderátorky Mollie Hemingwayové. Autorka ještě před několika lety platila za Trumpovu ostrou kritičku, během jeho prezidentury však názory změnila a v současnosti vystupuje hlavně proti demokratům. Jako redaktorka přispívá především do pořadů stanice Fox News.

Barron pečlivě sledoval předvolební debaty mezi svým otcem a demokratickým kandidátem Joeem Bidenem. Podle Hemingwayové se mu zdálo, že je Trump na demokrata „moc tvrdý“, nelíbilo se mu také, že ho neustále přerušuje a nenechá ho domluvit.

Syn amerického prezidenta Barron Trump. Syn amerického prezidenta Barron Trump. | Reuters

Kritika od syna

Hemingwayová rovněž uvádí, že si jí exprezident postěžoval na jejího kolegu ze stanice Fox, konkrétně na moderátora Chrise Wallace, který jednu z debat vedl. Trumpovi vadilo, že vynechal témata, která by jeho oponentovi mohla uškodit, jako například Bidenův syn Hunter. „Bidena očividně bránil,“ navezl se Trump do moderátora. Spisovatelce se svěřil, že Wallace nechal Bidena „vykládat jednu lež za druhou“.

Exprezident přiznal, že za první prezidentskou debatu ho kritizoval i vlastní syn. „Řekl mi, že jsem byl na Bidena moc tvrdý,“ komentoval názory svého tehdy ještě čtrnáctiletého syna. „Ale všechno, co Biden řekl, byla lež, a Chris Wallace ho nechal mluvit, nedal mi prostor na komentář. Jako moderátor byl strašný,“ Trump nemůže Wallaceovi odpustit podle exprezidenta neprofesionální chování.

Trump nezdar debaty vyčítá moderátorovi

„Lidé si stěžovali, že jsem byl moc útočný. I můj vlastní syn Barron mi povídal: Tati, bylo to moc tvrdé, nemusel jsi ho pořád přerušovat,“ popisuje Hemingwayová. Na stránkách své knihy, která vyšla tento týden v úterý 12. října, věnuje autorka velkou pozornost Hunterovi Bidenovi. Právě skrze něho zamýšlel Trump zdiskreditovat Bidena. Chtěl útočit hlavně na Hunterovy obchodní aktivity na Ukrajině a v Číně. Trump se neštítí ani poznámek na Hunterovu drogovou závislost. Během první volební debaty na to však nedostal prostor.

Asi nejznámějším výrokem celé debaty bylo: „Budeš už mlčet, kámo? To je tak neprezidentské“, který zazněl z úst současného prezidenta USA. Od diskuze už uplynul rok, kniha dosvědčuje to, že Trump ji ještě neskousl.

Video  Potlesk pro Jill Bidenovou a chladná Melania  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi