Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mlsný jazýček Brigitte Macronové: V paláci si každé ráno vychutnává lahůdku vyrobenou pro ni

Autor: Darina Jíchová - 
1. září 2021
16:48

První dáma Francie Brigitte Macronová (68) je velkou milovnicí čaje, už léta pilně dodržuje svůj ranní rituál, kdy si na probuzení nedává kávu, ale právě čaj. Ve spolupráci se společností Kusmi Tea představila svůj vlastní „stoprocentně francouzský čaj vyrobený v Elysejském paláci“, jak hlásá etiketa na dózičce s čajovou směsí, uvedl magazín Gala.

Macronová má vytříbený vkus, to dokazuje hlavně volbou svého oblečení a doplňků, platí to podle všeho i pro to, co konzumuje. V otázkách čaje povolala odborníky a vyzvala je, aby pro ni připravili speciální čaj.

Podle francouzských novinářů je jejich první dáma patriotka a spolupracuje s francouzskou firmou vyrábějící čaje. Kusmi Tea ale v roce 1867 vznikla v Petrohradu, metropoli carského Ruska. „Pofrancouzštěna“ byla až po revoluci v roce 1917, kdy se společnost přesunula do Francie.

Čaj první dámy je v dostání i v Česku

Základ „Snídaně v Elysejském paláci“, jak se směs oficiálně jmenuje, tvoří zelený čaj a maté s okvětními plátky chrpy, citronovou trávou a jahodami, směs je plně organická. Dózu zdobí etiketa v barvě francouzské vlajky a část ceny z prodeje je věnovaná na opravy sídla francouzských prezidentů. Čaj je v dostání na stránkách e-shopu Elysejského paláce nebo v obchodech s čaji značky Kusmi Tea. V jejích prodejnách v Česku jej najdou i čeští zájemci o nápoj, který preferuje první dáma Francie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi