Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V keckách a s odhaleným břichem k prezidentovi. Macronovi se potkali s Bieberem. O co šlo?

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
22. června 2021
21:01

Francouzi tento týden oslavovali 40. ročník svátku hudby, prezident Emmanuel Macron (43) se svou manželkou Brigitte (68) při této příležitosti v Elysejském paláci přivítali kanadskou hvězdu, zpěváka Justina Biebera (27), kterého na zahraniční cestě doprovázela jeho manželka, americká modelka Hailey Bieberová (24). Američanka zvolila poněkud odhalený model a ukázala „břišáky“, Macronová sice vystavila na odiv štíhlé nohy, přes šaty měla ale kabát, uvedl list Daily Mail.

Bieberovi přijeli diskutovat o problémech mladistvých, pár se podle toho také oblékl, zpěvák dorazil v obleku s rozhalenkou a výraznými teniskami, jeho žena v hnědých šatech za 25 tisíc korun od designéra LaQuana Smithe a sandálkách s 11centimetrovými jehlami od značky Femme LA za tři tisíce korun. Podle francouzského tisku si Bieber setkání s Macronovými vyžádal.

Pěvecké hvězdě se v Elysejském paláci dostalo velmi vřelého přijetí, prvotní uvítání proběhlo v rouškách. S první dámou si Bieber padl do náruče. Oba páry následně ústenky odložily. Není přesně jasné, co se během jednání projednávalo, mělo se mluvit hlavně o problémech dětí a dospívajících. Této tematice se věnuje právě Macronová.

Setkání s Bieberem se Macronovi hodilo do programu

Bieber nebyl ve Francii kvůli svátku hudby, podle zdrojů „zemí jen projíždí“, Kanaďan ale požádal o to, zda by bylo možné setkat se s prvním párem, nicméně žádost v podstatě zapadla do programu k hudebním oslavám. Nečekaná schůzka dost šokovala francouzský tisk.

Macronová ve svém bílém kompletu působila nesmírně elegantně, bělostné šaty a kabát v její oblíbené délce nad kolena doplnila hnědými koženými lodičkami. Podle snímků se setkání neslo ve velmi přátelském duchu, je otázkou, zda Bieber předvedl svou francouzštinu. V minulosti dokázal, že jazyk svých předků ovládá.

Macronovi během svátku hudby (21. 6. 2021) Macronovi během svátku hudby (21. 6. 2021) | Reuters

Oslavy svátku hudby

Macron měl v rámci svátku hudby nabitý program, kromě setkání s Bieberovými v pondělí odpoledne ocenil dva význačné tvůrce elektronické hudby řády za „vše, co udělali a k čemu inspirovali ostatní“. Ocenění si odnesli Jean-Michel Jarre a Marc Cerrone, kteří večer také přímo na schodech Elysejského paláce vystoupili. Jarre se stal komandérem řádu čestné legie, Cerrone rytířem.

Jarre vyznamenání věnoval „celé rodině elektronické hudby, dýdžejům, technikům, kteří tak trpěli během roku pandemie“. Dalšími vystupujícími v centru Paříže byli zástupci nejmladší generace hudby jako NSDOS, Irène Dréselová, Crystal Murrayová nebo Glitter.

V předchozích letech se koncertu u paláce účastnily tisícovky lidí, letos jich kvůli epidemii bylo jen 300, hosté seděli na vyhrazených sedátkách. Lístky dostala stovka studentů a také majitelé a provozovatelé obchodů v okolí, které zasáhla pandemie. Mezi čestnými hosty byl i zakladatel tradice festivalu hudby, politik Jack Lang.

Policie dohlížela na dodržování restrikcí

Další velké koncerty uspořádala rozhlasová stanice Radio France. V obří koncertní prostor se v pondělí večer proměnil také stadion Rolanda Garrose, kde se ještě před pár dny hrál tenisový turnaj. V ochozech sedělo 4000 posluchačů v rouškách, kteří se u vchodu prokázali potvrzením o očkování, případně se na místě nechali otestovat.

Ve Francii se sice mohly konat koncerty, při vysoké koncentraci lidí jsou však na veřejnosti stále ještě povinné roušky. Kvůli nedodržování platných opatření musela na několika místech zasahovat policie. Agentura AFP popisuje rozhánění větších skupinek v centru Paříže policií jako „hru na kočku a myš“.

Video  „Neviditelný závod o čas,“ Maďar o nebezpečí nakažlivějších mutací. Třetí dávka vakcín už za rok.  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

y1xcvbnm ( 23. června 2021 01:00 )

ale paruku má pěknou

Zobrazit celou diskusi